Ești în căutarea unui vin cu gust deosebit? Vinurile „Vinia Traian” sunt potrivite pentru toți

Ești în căutarea unui vin cu gust deosebit? Vinurile „Vinia Traian” sunt potrivite pentru toți

Vinia Traian pune suflet în ceea ce face și sunt atenți la tot mediul înconjurător. Vinul e o poveste complexă, pe care timpul o desăvârșește și o îmbogățește cu noi arome și înțelesuri. Cel mai important lucru este răbdarea și inteligența emoțională, după care urmează echipa, echipamentul, butoaiele, silința și experiența. Vinia Traian dispune de toate, și se mândrește cu fiecare persoană din echipă, cu fiecare frunzuliță din vița de vie, datorită cărora, se fabrică vinul de calitate marca Vinia Traian. 

Vinurile „VINIA TRAIAN” sunt apreciate pe scară largă. Astfel, acestea au fost premiate cu medalii de aur, argint și bronz la numeroase concursuri internaționale.

Concours International des Cabernets - 2021

Publicitate

În ciuda concurenței uriașe și a concentrației restrânse a competiției date, VINIA TRAIAN a decis să ia parte la această competiție cu vinul „Cabernet Sauvignon IGP 2017 Reserve”. Cei mai buni somelieri de vinuri Cabernets din lume au apreciat acest vin, acordându-i medalie de argint, care a fost și unicul premiu pentru vinuri de soi Cabernet, produse în Republica Moldova. Vinul „Cabernet Sauvignon IGP 2017 Reserve” a mai obținut anul trecut o medalie de argint și în cadrul concursului din Franța „Concours International Du Vin”, iar în cadrul unora dintre cele mai prestigioase competiții mondiale „ASIA WINE TROPHY 2021” și „MUNDUS SPRING 2021” vinul a obținut medalii de aur.

Vinurile roșii - încântă papilele gustative

Anul 2017 a fost un an bogat și cu adevărat darnic, în ce privește recolta de struguri. Iar vinul care a fost creat din ei este unul excepțional! Savurați cu plăcere din acest Cabernet Sauvignon IGP 2017”,  pentru că e o adevărată desfătare. Un vin, apreciat de somelieri și nu numai. În anul 2019, acest vin a obținut  5 medalii la diferite concursuri internaționale: două  de aur, două de bronz și una de argint. Medalii de aur la Challenge International du vin 2019, Franța, și concursul IWCB 2019, România. În anul 2020,  la concursul Galisja Vitis, Polonia  – acest vin a fost apreciat cu Marea Medalie de aur, iar la concursul Mundus Vini 2020 Germania, cu medalie de aur.  La două concursuri prestigioase din Marea Britanie – DWWA 2019 și  IWSC 2019, juriul i-a acordat câte o medalie de bronz. In  2018, la concursul IWCB  2018, a fost apreciat cu medalia de argint.

Vinurile Rosé - o adevărată savoare

Pe lângă vinurile sale roșii, Vinia Traian se mândrește și cu frumoasele sale vinuri Rosé, care nu au trecut neobservate nici în competiții.

Vinul rose a participat la concursurile: Mondial du Rose 2018 – Franța; Black See Region 2018 -Moldova; Mondial de Bruxelles 2021 - Belgia. Astfel, vinul Cabernet Sauvignon IGP 2019 roz demisec, la ultimul concurs a fost premiat cu premiul cel mare Grand Gold Medal, unde a acumulat 92 din 100 de puncte, primind și o mențiune specială: „Apocalipsă”-  revelația concursului în segmentul demisec. La celelate 2 concursuri vinul rose Vinia Traian a fost apreciat cu medalii de argint.

...

Vinurile albe - premii valoroase

Zona sudică  a Moldovei este considerată  ca fiind cea mai favorabilă zonă pentru producerea vinurilor roșii. Vinia Traian a suscitat curiozitate cu al sau Rosé demisec Cabernet Sauvignon 2017 rosé, cu al său Cabernet Sauvignon roșu, însă și vinurile albe  din aceeași gamă demonstrează că Vinia Traian poate să atingă performanță și cu aceste sorturi.

 • Concursul Internațional de vinuri „Galicja Vitis” 2020 – Vinia Traian a obținut medalia de aur pentru două tipuri de vinuri: Chardonnay  IGP  vin alb sec, și vinul Riesling  IGP alb sec.
 • Concursul Internațional de vinuri IWCB 2017 – medalie de aur pentru vinul alb sec Aligote și medalie de argint pentru vinul alb sec Sauvignon.

Vinurile de colecție marca Vinia Traian

Vinurile de Collectie, Muscat, Roșu de Desert, țesute cu o complexitate delicata sunt o explozie de arome, cu note delicate, care fac parte din gama  Vinia Traian, și care aduc companiei medalii de aur la numeroase concursuri internaționale: Black See Region; Concours International de Lyon; Challenge International Du Vin; IWCB;  Berliner Wein Trophy.

 • Anul 2022 a început victorios pentru vinăria „VINIA TRAIAN”. Vinul „Roșu de Desert Vinia Traian Collection 2001” a obținut medalia de aur la concursul „Berliner Wein Trophy”, desfășurat în Germania.
 • Concursul International de Lyon 2021 – a adus medalia de aur pentru „Vinul Roșu de Desert Vinia Traian Collection anul 2001”. VINIA TRAIAN a participat în premieră la acest concurs, în Lyon - capitala gastronomiei și a bunului gust. Acest vin a mai obținut o medalie de aur la concursul  BLACK SEA REGION 2018.
 • Concursul internațional IWCB 2021 a apreciat vinul alb licoros  de colecție Muscat Valul lui Traian 2001 cu medalia de aur.

Un vin bun = un proces de calitate

În spatele premiilor obținute, stă o muncă enormă depusă de către cei 156 de angajați. Vinurile sunt fabricate după metodele tradiționale, dar si prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație. Vinificatorii „Vinia Traian” sunt o echipă de profesioniști care consideră că este de datoria lor să combine cu succes tradițiile locale vechi de secole, cu tehnologiile noi.

Savurează  licoarea Sudului de la Vinia Traian, unde toate culorile toamnei sunt îmbuteliate  în sticlă. Vinul roșu -  este o revelație pentru iubitorii de vin: copt, bogat și plin de savoare, cel alb – lin, blând, enigmatic, iar rose - apocalipsă. Nu ezitați să vizitați pagina viniatraian, pentru a putea alege un vin potrivit pentru gusturile voastre.

Despre Vinia Traian

Vinurile companiei „VINIA TRAIAN” se deosebesc prin calitatea lor stabilă, astfel, pentru a gusta adevăratul vin natural, este suficient să vizitați regiunea vitivinicolă, situată în sudul Republicii Moldova. Această regiune este leagănul vinurilor nobile, celebre, preparate după tradiții multiseculare, conform tehnologiilor clasice și speciale.

Date  de contact: Tel: +(373)29957428; +373 60741000;

Site: viniatraian.md

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal