Conjugat la feminin: Stela Moldovanu -FEMEIA care a făcut (din nou) la modă IA (VIDEO)

Conjugat la feminin: Stela Moldovanu -FEMEIA care a făcut (din nou) la modă IA (VIDEO)

Am ajuns la salonul de artă Moldeco înainte de ora stabilită. Inscripția de pe ușă mi-a dat de înțeles că e deschis, așa că am pășit. Prima impresia a fost că am intrat într-un muzeu sau (ca să fiu mai precisă) că am nimerit, așa, în toiul zilei de muncă, la o expoziție de pictură. Pe lângă tablourile frumos înrămate și atârnate pe pereții deschiși la culoare, încăperea aceea îmi dădea senzația că respiră. Iar odată cu ea, am început să respir și eu din aerul pe care mi-l oferea din belșug. În jur mirosea a curat. Am remarcat îndată că deși mă aflam într-un magazin care vinde tot felul de obiecte de artă, nimic nu-mi amintea de kitch, nimic nu părea prea mult. Toate lucrurile erau aranjate într-o modestie nețipătoare, și ademeneau să fie admirate pe rând, așa cum ademenesc  și inspiră bujorii aprinși în obrajii unei fete care simte pentru prima dată fiorii iubirii pure.

Despre Stela Moldovanu am aflat în primul an de pandemie. Dădeam scroll pe Facebook și am văzut un live în care povestea despre impactul COVID-19 asupra afacerilor din Moldova. Am dat play și am început pur și simplu să o ascult. M-a fascinat prin modul în care își exprima gândurile: coerent, cald, firesc. 

Publicitate

Acum urma s-o cunosc cu adevărat și eram curioasă dacă impresiile de pe rețelele de socializare vor coincide cu cele din realitate. A apărut dintr-o cameră din spatele magazinului. Am încercat s-o analizez, dar m-am oprit la zâmbetul ei larg și am rămas acolo. Are un fel de scânteie în privire atunci când explică lucruri, iar modul moale și melodios în care pune accentele pe cuvinte, te predispune să fii atent la ce zice. 

Sunt o visătoare, o curajoasă, foarte diferită, în funcție de ceea ce se întâmplă în jurul meu și de ceea ce vreau să obțin. În general sunt o femeie de afaceri, am trei copii și sunt foarte pasionată de ceea ce fac. Întotdeauna mi-am pus vise mari în față ca să am spre ce tinde.

Stela Moldovanu

Autor:

Despre Stela Moldovanu se știe că a făcut din ia românească o pasiune. A învățat să brodeze și spune cu toată încrederea că procesul de creare a unei ii este mai mult decât niște fire de ață  împletite pe o bucată de pânză. Susține că ia este haina care o ajută să vorbească fără cuvinte despre identitatea sa.

Ia mi se pare că posibilitate extraordinară să vorbești despre locul de unde vii, despre conectarea cu trecutul tău și despre această bogăție care înseamnă arta populară care în diferite națiuni s-a manifestat în mod diferit.

Stela Moldovanu

Autor:

Își trăiește viața cu dăruire. Îi place să fie femeie și are convingerea că femeile pot obține tot ce-și doresc. Important e să își dorească. A crescut într-o familie în care a avut parte de multă dragoste, dar și de libertatea de a alege. Anume aceste ingrediente i-au dat curajul de a păși prin viață cu capul sus. 

O femeie poate mai mult decât un bărbat, la multe nivele. Noi suntem vrăjitoare, în sensul bun. Noi putem să ne vrăjim tot ce vrem în viața noastră și putem să influențăm bărbații mult mai ușor decât pot ei să ne influențeze. Mi se pare miraculoasă această forță feminină pentru că, de fapt, femeia înseamnă creație și oricât ar fi unii de misogini, nu poate să existe viață fără femeie.

Stela Moldovanu

Autor:

Și-a urmat destinul cu încredere. Știa că, indiferent de situație, are un singur de drum de urmat - drumul care duce înainte. Stela Moldovanu nu fuge de necazuri, ci încearcă să găsească  sens în tot ce i se întâmplă. Această abordare îi oferă șansa de a medita atât asupra lucrurilor bune cât și asupra lucrurilor care, la prima vedere, pot părea piedici.

Destinul ți-l creezi, ți-l direcționezi, ți-l modelezi și e foarte importantă atitudinea pe care o ai față de anumite lucruri. Atunci când viață ai parte de un necaz sau de o provocare poți să zici: vai, ce mi s-a întâmplat sau poți zici: wow, ce mi s-a întâmplat. Și atunci alegi ce vrei să ți se întâmple: vrei să vezi în asta o modalitate prin care crești, o oportunitate sau un ciot de care te împiedici, cazi jos și rămâi acolo mult timp.

Stela Moldovanu

Autor:

Atunci când valurile vieții i se par prea mari, știe că familia pe care a creat-o cu dragoste și dăruire, este fortăreața în care se poate ascunde de toate. Acolo găsește și alinare, și susținere și forțe noi pentru noi începuturi.

Familia este scutul acela după care te aperi și orice ți s-ar întâmpla în afară, vii acasă, te relaxezi, stai lângă oamenii dragi, îi atingi, ei te privesc în ochi, faceți împreună anumite lucruri, te simți confortabil să plângi dacă vrei să plângi sau să râzi dacă vrei să râzi. Nimeni nu te judecă. Mi se pare cea mai mare bucuri pe care poate să o simtă o femeie.

Stela Moldovanu

Autor:

Știe că poate orice. Își demonstrează asta în fiecare zi. Se bucură sincer de apusuri și răsărituri, brodează magie pe bucăți de pânză, poartă magia prin lume și nu obosește să fie o sursă de inspirație. De multă ori fără să știe...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal