Mai multe startup-uri tehnologice din Republica Moldova contribuie la ajutorul refugiaților din Ucraina

Mai multe startup-uri tehnologice din Republica Moldova contribuie la ajutorul refugiaților din Ucraina

De la începutul războiului ce are loc în Ucraina, cetățenii din Republica Moldova au fost solidari și s-au mobilizat pentru a ajuta pe cei care au nevoie de suport în aceste momente complicate. Startup-urile tehnologice din Republica Moldova au venit și ele cu propriile soluții pentru a ajuta pe cei și cele ce au nevoie de ajutor. 

Acceleratorul de inovație și antreprenoriat Dreamups a selectat câteva inițiative:

Dopomoha

Publicitate

Este o aplicație mobilă și platformă online peer to peer de matching a ajutorului gratuit oferit de cetățenii din Moldova pentru refugiații care ajung la noi.

Soft-ul a fost creat de un grup de voluntari IT din cadrul inițiativei Moldova pentru Pace, un grup care s-a mobilizat după 24 februarie, unde s-au înscris deja peste patru mii de oameni cu oferte de ajutor gratuit.

Selftalk

Elena Oprea a creat alături de echipa Self Talk meditații personalizate în română, rusă și ucraineană pentru a ajuta persoanele afectate de ce se întâmplă să reducă anxietatea. Peste 600 de persoane au beneficiat de meditațiile respective.

Help2022

O altă platformă digitală ajută refugiații să-și găsească cazare în regiunile Europei de Est. Aceasta a fost creată de către Sergiu Nagailic.

Kiddo

16 babysitteri calificați ai startup-ului KIDDO au petrecut peste 117 ore cu copiii refugiaților din centrele temporare de plasament pentru persoanele refugiate din Ucraina din Chișinău.

help.kartiero.md

Platforma Допомога Молдова – Україна este o hartă cu puncte de interes pentru refugiați, dezvoltată de inițiativele Royal Map & Code4Moldova.

Tech Talents Platform for Ukraine

Platforma digitală are scopul de a împerechea companiile tehnologice cu profesioniste și profesioniști din Ucraina. Aceasta reunește o comunitate de companii din Republica Moldova, din întreaga Europa și nu numai, care dorește să ofere ucrainenilor talentați șansa unui nou început.

Fagura

Startup-ul fintech a lansat o campanie de donații pentru refugiații din Ucraina. Comunitatea Fagura se solidarizează cu refugiații ucraineni veniți în Republica Moldova, lansând un apel la solidaritate și îndemn de donații. Donațiile sunt gestionate de Misiunea socială Diaconia.

studii.md

Platforma este o școală online pentru părinți, copii și profesori din Ucraina. Pe platformă sunt invitați și profesori din Ucraina care și-au pierdut locul de muncă și colegii lor din Moldova care sunt gata să ajute. Recent, o echipă de psihologi s-a alăturat la Osvita Studii.

În special pentru copiii și adolescenții din Ucraina, psihologii vor organiza în mod regulat cursuri terapeutice și de dezvoltare.

Ixobit

Startup-ul a pregătit o platformă de listare cu locuri de muncă pentru refugiați.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal