Reacția autorităților la anunțul Ambasadei Rusiei: „Toți cetățenii care se află pe teritoriul țării sunt în siguranță”

Reacția autorităților la anunțul Ambasadei Rusiei: „Toți cetățenii care se află pe teritoriul țării sunt în siguranță”

Ambasada Rusiei în Republica Moldova a deschis o adresă specială, unde „cetățenii ruși din Moldova pot trimite plângeri în legătură cu cazurile de discriminare”. Președinta Maia Sandu a comentat anunțul făcut, menționând că „toți cetățenii care se află pe teritoriul țării indiferent de naționalitate sau limba pe care o vorbesc sunt în siguranță”.

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a venit cu un mesaj public în care și-a îndemnat cetățenii, aflați pe teritoriul Republicii Moldova, să contacteze misiunea diplomatică în cazul în care sunt discriminați.

„În legătură cu tot mai multe cazuri de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvârșirea de fapte cu caracter violent sau acțiuni care amenință viața și sănătatea, puteți contacta adresa de e-mail a Ambasadei sos. [email protected]. Cererea trebuie să includă informațiile de contact ale solicitantului. Toate cererile vor fi luate în considerare conform ordinii stabilite”, se arată în anunțul Ambasadei.

Publicitate

În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a venit cu o reacție.

„Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă vorbesc limba română sau limba rusă, sunt în siguranță, iar noi lucrăm pentru siguranța fiecărui cetățean și din primele zile ale acestui război am făcut apel la unitate, ca să nu permitem discursului de ură să ne dezbine”, a declarat șefa statului într-o conferință de presă.

Cu un comentariu a venit și purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, în care a îndemnat partenerii să se abțină de la astfel de gesturi.

„Ținem să subliniem că în țara noastră sunt garantate drepturile tuturor locuitorilor, Republica Moldova fiind un model în regiune pentru conviețuirea în pace și siguranță între toți locuitorii ei, indiferent de proveniența etnică asumată de către aceștia. În acest context, aducem la cunoștință că nu au fost sub nici o formă înregistrate cazuri de discriminare, mai ales pe criterii de apartenența etnică, Republica Moldova ghidându-se după mecanisme solide, europene, de prevenire a discriminării”, a scris purtătorul de cuvânt.Totuși, în cazul în care cineva se simte discriminat, Daniel Vodă a îndemnat persoanele să se adreseze la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și egalității de șanse.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal