La începutul anului 2022, la AGORA ne-am propus să vă oferim și mai mult conținut calitativ de autor. Ne-am lărgit echipa de contributori, am publicat editoriale, analize și articole de opinie, iar la fiecare ședință de redacție miroase a creier ars în încercarea de a veni cu subiecte interesante care să meargă dincolo de știri. În acest an ne-am propus să dedicăm fiecare lună din an unei teme mari pe care să o dezghiocăm în mai multe subiecte de autor, însă războiul a schimbat narativul și prioritățile redacției. După 3 luni intense focusate pe războiul din Ucraina, am lansat pe AGORA TEMA LUNII.

Dacă ai o idee de material care s-ar înscrie la tema lunii, nu ezita să ne scrii pe [email protected].

TEMA LUNII AUGUST
AGRICULTURA

În luna lui gustar, la AGORA vom gusta din tema agriculturii. După ce luna mai am dedicat-o temei UE, luna iunie - educației și luna iulie - călătoriilor, ne vom pregăti de toamnă intrând în esența problemelor, provocărilor și succeselor din domeniul agricol.


TEMA LUNII IULIE
TURISMUL

Pentru că„miezul” verii înseamnă călduri, vacanțe, relaxare, leneveală, călătorii, am decis să scriem despre experiențe și turism, local și în afara țării, cu bune și rele, cu sfaturi și secrete.
Combinăm tema lunii și cu ediție #ROOFOFFLINE Unbeaten paths, dedicată descoperirii potențialul turismului moldovenesc, a colțișoarelor neexplorate, a colindatului de dealuri.


TEMA LUNII IUNIE
EDUCAȚIA

În luna iunie, AGORA scrie despre Educație, pentru că Educația nu iese în vacanță, probabil, niciodată. E luna BAC-ului, luna în care tinerii își aleg o profesie, luna în care se caută grădinițe, tabere, în care se pun bani deoparte pentru perdele la școală (sic!) și luna în care putem mișca niște lucruri, în speranța că acestea se vor rezolva până la 1 septembrie.


TEMA LUNII MAI
RM și Uniunea Europeană

În luna mai am decis să venim cu materiale care vor fi dedicate integrării Republicii Moldova în UE. Avem și două prilejuri: Ziua Europei, celebrată pe 9 mai, odată cu Ziua victoriei asupra fascismului, dar și cererea de aderare la UE depusă de țara noastră.

Asta înseamnă că, pe lângă alte articole de actualitate, pe lângă materialele de autor și proiectele în derulare, jurnaliștii noștri vor pregăti o serie de publicații, în care vom reflecta drumul pe care l-a parcurs țara noastră spre Europa (cu toate urcușurile și poticnirile), dar și calea care mai urmează să o parcurgem pentru a deveni membri ai comunității. Scriem despre lucrurile pe le-a făcut UE pentru Moldova fără ca țara noastră să fie parte a Uniunii; ce condiții trebuie să întrunească Moldova ca să devină o țară membră; cum ajung la noi banii din UE și de ce uneori nu putem asimila toate fondurile care ni se propun; cum este „construită” și cum funcționează Uniunea Europeană; cum s-a schimbat opinia moldovenilor cu privire la integrarea în UE și multe altele.

Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.