ChatGPT, inclus în motorul de căutare Bing al Microsoft: Reinventăm căutarea

Celebrul chatbot ChatGPT a fost inclus în motorul de căutare Bing al Microsoft, într-o încercare de a reduce din dominația Google de pe piață. Anunțul a fost făcut marți seara, 7 februarie, de șeful companiei, Satya Nadella, scrie The Wall Street Journall.


7 februarie 2023, 21:23Cristian Bolotnicov

ChatGPT, inclus în motorul de căutare Bing al Microsoft: Reinventăm căutarea

Succesul fulminant al robotului de la OpenAI susținut de Microsoft a plasat gigantul software în fruntea a ceea ce unii consideră a fi următorul val de inovație tehnologică: inteligența artificială generativă.

În cadrul unui eveniment de lansare a acestei tehnologii, marți, Microsoft a declarat că actualizarea Bing va permite un nou tip de căutare în care oamenii vor adresa întrebări motorului de căutare în limbaj natural, iar acesta va genera răspunsuri directe.

Directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella, le-a spus oamenilor adunați pentru a asista la o demonstrație a tehnologiei la sediul central al companiei din Redmond, Wash. că aceasta va remodela majoritatea categoriilor de software.

Spre deosebire de ChatGPT, care nu era capabil să răspundă la întrebări despre evenimente curente, Bing-ul actualizat va avea acces la cele mai recente informații, cum ar fi știrile și orarul trenurilor.

Acțiunile Microsoft, care au urcat cu aproximativ 16% în ultimele trei luni, comparativ cu o creștere de 13% a indicelui compozit Nasdaq, au crescut marți cu aproximativ 2%.

Microsoft, care investește miliarde de dolari în OpenAI, integrează tehnologia în multe dintre produsele sale, marcând ceea ce prezintă ca fiind o nouă eră a software-ului cu inteligență artificială, care are potențialul de a răsturna puterea în industria tehnologică. Unii analiști spun că căutările bazate pe inteligența artificială ar putea ajuta motorul de căutare Bing al Microsoft să ia din cota de piață de la Google al Alphabet Inc. care controlează aproximativ 90% din piață.

Industria a început să zvâcnească în legătură cu posibilitățile inteligenței artificiale generative încă de când OpenAI a făcut publică tehnologia de generare a imaginilor Dall-E 2 anul trecut. Dall-E 2 poate crea imagini originale pe baza unor indicații simple, cum ar fi: „Desenează un robot care dansează într-un câmp de flori". OpenAI a lansat ChatGPT în noiembrie. De atunci, milioane de oameni au folosit-o pentru a genera eseuri, discursuri de vânzări și poezii.

Popularitatea acestor instrumente a pus presiune asupra Google, care a fost mult timp în fruntea tehnologiei AI, pentru a le egala.

La începutul acestei săptămâni, Google a anunțat că își lansează propriul serviciu de inteligență artificială conversațională pentru un set de testeri și că plănuiește o lansare publică mai largă în următoarele săptămâni. Noul serviciu experimental, denumit Bard, generează răspunsuri la întrebările adresate de utilizatori, pe baza informațiilor extrase de pe web, a declarat Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, compania mamă a Google, într-o postare pe blog publicată luni.

Acțiunile gigantului chinez de internet Baidu Inc. au crescut marți la Hong Kong, deoarece a confirmat planurile de a lansa un chatbot cu inteligență artificială. Baidu a declarat că se așteaptă să lanseze chatbotul său de inteligență artificială, numit Ernie Bot, în luna martie.

Unii analiști în domeniul inteligenței artificiale avertizează că există încă probleme potențiale cu inteligența artificială generativă. ChatGPT, de exemplu, poate fi costisitor și lent, iar uneori produce răspunsuri care conțin fapte inventate, au spus aceștia.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat că ChatGPT este o tehnologie imperfectă și că aceasta se va îmbunătăți. „Este o greșeală să ne bazăm pe ea pentru orice lucru important în acest moment. Este o avanpremieră a progresului; avem mult de lucru în ceea ce privește robustețea și veridicitatea", a declarat acesta într-un tweet din decembrie.

Tehnologia se dovedește a fi puternică în unele cazuri, cum ar fi atunci când este asociată cu profesioniști pentru sarcini specifice. Anul trecut, Microsoft a lansat GitHub Copilot, care utilizează instrumente OpenAI pentru a ajuta programatorii să scrie și să corecteze codul de calculator. Microsoft a estimat că, în fișierele în care este activat, Copilot generează 40% din cod. Anul trecut, compania a integrat, de asemenea, tehnologia OpenAI de generare a imaginilor în Bing și în software-ul său de design grafic Microsoft Designer.

Pe măsură ce micile startup-uri și marile corporații se scufundă în utilizarea mai multor tehnologii cu un volum mare de date, afacerea de cloud computing Azure a Microsoft ar putea beneficia. Încercările Microsoft de a conduce trecerea la AI generativă ajută la poziționarea Azure ca fiind platforma cea mai potrivită pentru această sarcină.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal