Tiraspolul: Nu vom preda Chișinăului reținuții în cazul actului terorist prevenit. Biroul politici de reintegrare confirmă: Am solicitat acces la dosar

Tiraspolul: Nu vom preda Chișinăului reținuții în cazul actului terorist prevenit. Biroul politici de reintegrare confirmă: Am solicitat acces la dosar

Așa zisele autorități de la Tiraspol afirmă că nu vor „extrăda” Chișinăului persoanele bănuite în pregătirea presupusului atac terorist împotriva delegației OSCE. Mai mult, partea transnistreană afirmă că așa zisa anchetă se va desfășura în limitele regiunii. De cealaltă parte, Biroul politici de integrare confirmă pentru AGORA că a solicitat acces la dosar.

Irina Soltan

Ancheta se va face în limitele legii și pe teritoriul Transnistriei, cu respectarea deplină a reglementărilor în vigoare. Nu vom extrăda pe nimeni. Mai mult, au apărut un șir de întrebări și se lucrează la stabilirea circumstanțelor privind livrările de explozibil pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor: Așa zisul ministru de externe din regiunea transnistreană, Vitali Ignatiev.

De altă parte, Ignatiev susține că Tiraspolul este deschis pentru o interacțiune constructivă și susține că va face publice informațiile despre avansarea anchetei.

AGORA a contactat reprezentanții Biroului politici de reintegrare care au confirmat că instituția a solicitat de la partea transnistreană acces la dosarul pe marginea presupusului atac terorist asupra delegației OSCE pregătit de persoane din stânga Nistrului.

„Răspunsul, deocamdată, se lasă așteptat”, a spus purtătorul de cuvânt a Biroului Politici de Reintegrare, Mariana Sarî.

Amintim că la 9 martie așa-zisul minister al securității din Transnistria a declarat că a prevenit un atac terorist.

Detalii aici: Tiraspolul acuză Ucraina de un presupus „atac terorist de lichidare a oficialilor transnistreni”. Kievul: „Provocare orchestrată de Kremlin”

Potrivit sursei citate, atacul ar fi fost pregătit împotriva mai multor pretinși oficiali din stânga Nistrului. Indicațiile ar fi fost date de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Suspecții au fost reținuți, scrie sursa menționată.

Reprezentanții Ucrainei au răspuns acuzațiilor și au menționat că informațiile nu sunt decât o „provocare orchestrată de Kremlin”.

La 14 martie, așa zisul procuror general al Transnistriei a oferit noi detalii despre presupusul act terorist planificat pentru 14 februarie. Anatoli Gurețki susține că atacul ar fi fost planificat asupra delegației OSCE venită la Bender pentru negocieri. La un moment dat, ținta s-a schimbat și aceasta a devenit liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Așa zisele autorități de la Tiraspol au și identificat unul dintre presupușii organizatori, transmite televiziunea regională.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal