BRIDGE: Programul care te ajută să lărgești orizonturile afacerii tale (VIDEO)

BRIDGE: Programul care te ajută să lărgești orizonturile afacerii tale (VIDEO)

Identifică noi oportunități de export, mergi în deplasări peste hotarele țării, promovează-ți produsele și primește o rambursare de până la 1500 de dolari pentru acoperirea costurilor de participare, transport și cazare. 

Victoria Dumbravă

Vorbim despre programul BRIDGE lansat de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia în parteneriat cu Agenția de Investiții. Programul vine să încurajeze și să susțină internaționalizarea afacerilor locale.  

Vorbim despre construirea de poduri de afaceri, poduri tehnologice, poduri de inovații pentru antreprenorii din RM. Acum antreprenorii au nevoie de noi relații de afaceri și să-și lărgească piața. Noi vorbim despre lărgirea pieței cu precădere în Uniunea Europeană, acolo unde antreprenorii pot să aibă o valoare adăugată mai înaltă.

Autor: Doina Nistor, directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA)

Publicitate

Peste 90 de companii au beneficiat deja de acest sprijin. Cele mai multe aplicări au parvenit din industria creativă, urmată de cea ușoară, și cea de digital media și film. 

Am participat la Roma la un târg de filme și produse TV - Mia Market. Am fost cu un film care încă nu era gata. Era doar o prezentare a unui teaser pentru a găsi potențiali cumpărători sau televiziuni interesate de distribuirea acestui film documentar. Am avut cel puțin opt discuții cu persoane care reprezintă companii care procură și distribuie filme documentare. Și în discuția cu ei am înțeles ce așteptări au. Am înțeles cum e produsul meu și ce ar vrea ei să schimbăm pentru ca acest produs să fie interesant pentru distribuția internațională.

Autor: Sergiu Scobioală, Shepherd Company

Compania ABS Recycling a folosit banii oferiți prin programul BRIDGE pentru a face o vizită de lucru la un producător de utilaje de reciclare a diferitor tipuri de mase plastice. Vizita a avut loc în Turcia, în orașul Istanbul. 

A fost o vizită de succes. Am combinat mai multe componente ale unei vizite de afaceri, și anume instruire. Am văzut mai multe tipuri de tehnologii. Asta ne-a permis să ne lărgim un pic orizonturile și să înțelegem exact de ce avem nevoie la noi în Moldova pentru a recicla un anumit tip de ambalaje.

Autor: Irina Balica, manager dezvoltare ABS Recycling

Programul Bridge nu este doar despre lansarea pe noi piețe, doar despre relații de afaceri. Este și despre noi tehnologii, ca să aducem înapoi noi echipamente, noi idei, noi parteneri. Moldova este o țară mică, avem o piață mică și un antreprenor ca să aibă succes trebuie să aibă un mindset internațional. Să gândească o afacere care are succes pe internațional.

Autor: Doina Nistor, directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA)

Evenimentele internaționale la care poți participa sunt conferințe, expoziții, festivaluri, competiții, traininguri, întâlniri profesionale, vizite de studiu. Suma o poți împărți așa cum dorești și poate fi folosită pentru unul sau mai multe evenimente sau pentru unul sau mai mulți membri ai echipei. Important e ca aceste deplasări să vină cu o valoare adăugată pentru afacerea ta și economie.

Nu se cer rezultate imediate, dar se cere o anumită politică de dezvoltare. Trebuie să înțelegi - aceste călătorii te ajută să crești. Poți găsi potențiali parteneri, care fie vor procura produsele tale ulterioare, fie te vor ajuta să produci ceva ulterior. E o susținere financiară, dar și o susținere morală care ne arată că oamenii cred în potențialul nostru, în potențialul creativ.

Autor: Sergiu Scobioală, Shepherd Company

Industriile vizate de programul Bridge sunt industria creativă, Digital Media și Film, industria ușoară, inginerie, managementul deșeurilor și economie verde, domeniul de cercetare și dezvoltare. De curând, programul și-a extins asistența și către companiile din domeniul turismului, vitivinicol, horticol și apicol datorită Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală.

 Vrem să extindem, să dezvoltăm acest program. Încurajăm cât mai mulți antreprenori să aplice. Să fie proactivi, să-și caute parteneri de afaceri, să aducă tehnologii.

Autor: Doina Nistor, directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului (FTA)

Atâta timp cât noi mergem la expoziții, la producători cum am mers noi, asta este doar în beneficiul țării, fiindcă noi preluăm din experiența țărilor străine, mai dezvoltate ca Moldova. Asta este în beneficiul tuturor.

Autor: Irina Balica, manager dezvoltare ABS Recycling

Doar creînd aceste produse împreună cu case europene avem șanse mult mai mari la export și la crearea unor produse calitative, competitive.

Autor: Sergiu Scobioală, Shepherd Company

Așadar, dacă ești o companie din industriile menționate și ai în vizor un eveniment internațional care ți-ar lărgi orizonturile și ți-ar oferi cunoștințe inovative, aplică la programul Bridge.  

*Acest material a fost realizat în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia  

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal