Copaci doborâți, acoperișuri smulse și automobile avariate: Vântul puternic face ravagii (FOTO)

Copaci doborâți, acoperișuri smulse și automobile avariate: Vântul puternic face ravagii (FOTO)

Vântul puternic din 28 martie creează pagube în toată țara. Salvatorii și internauții publică imagini cu copaci doborâți la pământ și acoperișuri suflate de pe clădiri. Se întâmplă atât în capitală, cât și în alte localități ale țării.

Irina Soltan

UPDATE. 14:40 Salvatorii au intervenit pe mai multe străzi din capitală pentru lucrări de defrișare acolo unde vântul puternic a rupt din crengi. Mai exact, s-a intervenit pe străzile: Vissarion Belinski, Cetatea Albă, dar și șoseaua Muncești, unde arborii blocau circulația pe traseu.

...

Intervenție pe strada Muncești.

IGSU

Publicitate

Totodată, pompierii din municipiul Chișinău au intervenit pe strada Dimitrie Cantemir nr.5, dar și pe strada Calea Ieșilor nr. 67, pentru înlăturarea unor țigle metalice care au fost deteriorate și smulse de pe acoperișul unor blocuri de locuit. Pentru lucrări de demontare și înlăturare a foilor de ardezii și țiglelor metalice smulse de vânt, pompierii au intervenit în municipiul Bălți și Comrat.

Citește și: O persoană, lovită de o creangă, aflându-se în propria mașină, iar alta - traulată de o foaie de ardezie desprinsă de pe un acoperiș. 58 de solicitări la 112 legate de vântul puternic

...

Intervenția salvatorilor

IGSU

...

Intervenția salvatorilor

IGSU

Mai mult, copacii doborâți de vânt au blocat mai multe trasee naționale. S-a intervenit în localitatea Molovata, raionul Dubăsari, în orașul Costești din raionul Rîșcani, în localitatea Antonești din raionul Cantemir, dar și pe traseul R-34 Giurgiulești – Cahul.


...

Deblocarea traseelor naționale

IGSU

Mai mult, salvatorii au intervenit pe strada Teliman nr.4 din raionul Ceadîr-Lunga, unde au demontat acoperișul unui balcon deteriorat de vânt, care risca să cadă peste trecători.

...

Demontarea unui balcon

IGSU

...

Demontarea unui balcon

IGSU

Știrea inițială: Încă de la ora 9:00 a dimineții de marți, salvatorii au fost solicitați pentru ajutor pe strada 31 August 1989 nr. 30 din municipiul Chișinău. Acolo, din cauza vântului puternic, un copac a căzut avariind un automobil.

...

Creangă căzută pe strada 31 August.

IGSU

Un alt caz a fost înregistrat în municipiul Bălți pe strada Ștefan cel Mare nr. 5. Aici, salvatorii din nordul țării au înlăturat o creangă căzută peste firele electrice în curtea unui bloc de locuit.

...

O creangă a căzut peste firele electrice

Orașul Bălți

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în sudul țării, raionul Cantemir, unde un copac a fost doborât de vânt blocând circulația pe traseu. Astfel, angajații IGSU au defrișat copacul, eliberând drumul.

...

Un copac doborât de vânt a căzut la Cantemir

IGSU

Situații de risc au fost comunicate și de internauți. Astfel, pe rețele de socializare apar imagini de la Bălți unde vântul a suflat un acoperiș.

...

Un acoperiș, suflat de vânt la Bălți

Index

Un alt caz s-a întâmplat în zona străzii Muncești. Copacul căzut a blocat circulația rutieră.

...

Strada Muncești: Copac căzut pe traseu

Captură video

La fel, apar imagini de pe strada Teilor din capitală. Copacul a căzut peste un automobil acesta rămânând blocat sub crengi. La fața locului au intervenit serviciile specializate.

...

Strada Teilor din Chișinău. Un copac a căzut peste o mașină

Facebook: GBM

...

Strada Teilor din Chișinău. Un copac a căzut peste o mașină

Facebook: GBM

AGORA amintește că meteorologii au emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii. Noaptea și dimineața pe 28 martie vor cădea precipitații puternice (15-20 l/m2) în fază mixtă, vântul nord-estic va sufla în rafale de până la 18-23 m/s. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7 °С.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal