O persoană, lovită de o creangă, aflându-se în propria mașină, iar alta - traumată de o foaie de ardezie desprinsă de pe un acoperiș. 58 de solicitări la 112 legate de vântul puternic

O persoană, lovită de o creangă, aflându-se în propria mașină, iar alta - traumată de o foaie de ardezie desprinsă de pe un acoperiș. 58 de solicitări la 112 legate de vântul puternic

La numărul unic de urgență 112, de la miezul nopții până la ora 16:00 a zilei de 28 martie au fost semnalate 58 de cazuri de risc cauzate de rafalele de vând. Sunt raportate și persoane traumate.

Irina Soltan

Oamenii au raportat la 112 despre cazuri de prăbușiri de copaci ce blochează accesul și deplasarea automobilelor pe traseu, automobile avariate de copaci doborâți sau crengi rupte, copaci doborâți peste clădiri, peste cablurile și firele electrice. La fel, s-a cerut intervenția de urgență în pericole de accidente în cazul foilor de ardezie și țiglă metalică smulse de pe acoperișuri de vântul puternic.

Totodată, serviciul 112 a înregistrat un caz în care o persoană a fost lovită la cap după ce un copacul s-a prăbușit peste automobilul în care se afla aceasta.

În altă situație, o persoană și-a fracturat brațul și s-a ales cu traumă la abdomen după ce a fost lovită de o foaie de ardezie care a căzut de la etajul 5 a unei clădiri.

Apelurile la 112 privind accidentele sau situațiile de risc provocate de condițiile meteorologice sunt înregistrate toată țara.

ATENȚIE! Pentru a evita situațiile de risc provocate de vântul puternic, serviciul recomandă să ocoliți firele electrice, să nu stați sub copaci și să nu rămâneți în automobil. 

AGORA amintește că vântul puternic din 28 martie creează pagube în toată țara. Salvatorii și internauții publică imagini cu copaci doborâți la pământ și acoperișuri suflate de pe clădiri. Se întâmplă atât în capitală, cât și în alte localități ale țării. Urmăriți detalii și imagini aici: Copaci doborâți, acoperișuri smulse și automobile avariate: Vântul puternic face ravagii (FOTO)

AGORA mai informează cu privire la situația din capitală că, potrivit Primăriei Chișinău, toți lucrătorii Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău intervin pentru remedierea situațiilor de avarie apărute în urma vânturilor puternice care au doborât peste 30 de arbori.

Astfel, în urma vântului puternic cele circa 20 de crengi care au căzut peste firele rețelelor electrice au fost înlăturate iar arborii căzuți au fost tăiați și transportați.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal