La debutul ședinței, partea apărării a solicitat reluarea cercetării judecătorești, însă instanța a respins cererea. Ulterior apărătorii au înaintat o cerere de recuzare, instanța calificând-o ca fiind abuzivă și repetată. Toate aceste acțiuni ale părții apărării Procuratura Anticorupție le califică drept încercări de tergiversare a procesului.
De asemenea, pe parcursul ședinței instanța a fost nevoită să întreprindă măsuri în vederea asigurării ordinii, or un deputat din Parlamentul Republicii Moldova a intrat în sala de judecată și a realizat acțiuni pentru împiedicarea bunei desfășurări a ședinței. În aceste condiții instanța a dispus ca ședința de judecată să fie desfășurată doar în prezența părților în proces și a reprezentanților mass-media, poliția evacuând deputatul din sala de ședințe.
Procuratura Anticorupție este ferm convinsă că tentativele de intimidare a instanțelor de judecată sau a părților și participanților la proces sunt inadmisibile și incompatibile cu scopurile procesului penal.
Ședința a continuat cu discursul procurorului și pledoariile apărătorilor până la aproximativ 20:45, când ședința a fost întreruptă la cererea avocatului străin, pe motiv că dorește verbal să ia cuvânt în dezbateri care va dura circa două ore, iar traducătorul său a tradus în mod cursiv pe parcursul la mai mult de opt ore. Cererea a fost acceptată de instanță, cu dispunerea continuării dezbaterilor joi, 13 aprilie 2023 la 9:30.
După etapa dezbaterilor judiciare, instanța urmează să delibereze și să pronunțe o decizie definitivă pe caz.
CITEȘTE ȘI: EXPLICĂM: Ce acuzații i se aduc lui Ilan Șor și pedepsele prevăzute de Codul Penal
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.