A fost o glumă? O educatoare dintr-o localitate din raionul Drochia ar fi impus mai mulți copii să se dezbrace în pielea goală

A fost o glumă? O educatoare dintr-o localitate din raionul Drochia ar fi impus mai mulți copii să se dezbrace în pielea goală

Cazul s-a întâmplat acum o lună într-o grădiniță dintr-o localitate din raionul Drochia. Părinții a trei copii au aflat că aceștia ar fi fost impuși de propria educatoare să se dezbrace în piele goală drept pedeapsă pentru faptul că ar fi refuzat să doarmă în orele amiezii, informează NordNews. Educatoarea ar susține că aceasta a fost o glumă. Iată ce a întreprins administrația grădiniței.

Irina Soltan

Mama unuia dintre cei trei copii care ar fi fost dezbrăcați afirmă că a fost anunțată despre cele întâmplate de o altă mamă al cărei copil frecventează aceeași grupă a grădiniței și s-a pomenit în situație similară.


Pentru mine a fost o durere mare când am aflat. Am început a plânge. Am discutat cu educatoarea. Ea și-a cerut scuze și a spus că mai mult așa ceva nu se va întâmpla.

Autor: Spune femeia.

Publicitate
Mi-a fost obijduitor pentru copil. A venit seara, era tăcut, mâhnit, se simțea și el nu prea bine. A doua-treia zi s-a dus la grădiniță și când a venit mi-a spus că totul e bine.

Autor: Spune bunica unui copil.

Cazul a ajuns în vizorul administrației instituției de învățământ preșcolar, dar și al primarului din localitate.

Educatoarea spune că a glumit, doar că gluma asta nu a fost bună. Este o educatoare liniștită, noi nu ne-am așteptat la așa acțiuni din partea ei.

Autor: A declarat Alexandra Balan, directoarea grădiniței.

...

Alexandra Balan - directoarea grădiniței.

Captură video

Potrivit managerei grădiniței, Consiliul Administrativ și cel de Etică al instituției s-au autosesizat pe marginea cazului. Iar educatoarei i-a fost aplicată „mustrare aspră pentru că este la prima abatere”. Cazul a fost raportat la Direcția de Învățământ din Drochia.

Educatoarea, care are un stagiu de 10 ani în domeniu, continuă să activeze în cadrul grădiniței sub controlul administrației.

Pe marginea celor întâmplate s-a expus și primarul din localitate:

Este un caz ieșit din comun care nu face față localității noastre, inclusiv grădiniței, unde educăm copiii. Metoda de educare pe care a încercat doamna educatoare să o întreprindă este una foarte rușinoasă, în urmă căreia au de suferit copiii, psihologic sunt traumați.

Autor: A spus primarul localității, Veaceslav Magaleas.

...

Primarul localității - Veaceslav Magaleas.

Captură video

Sursa menționată a încercat să contacteze educatoarea, aceasta însă nu a fost de găsit.

AGORA amintește că acum două luni, un caz de la o grădiniță din Bălți a revoltat societatea. Mai exact, mai mulți copii au fost maltratați și agresați verbal într-o grădiniță din oraș, potrivit unor materiale audio înregistrate de părinții picilor și publicate de TV Nord. După ce cazul a ajuns public, dădaca a fost concediată fără dreptul de a ocupa o funcție în sistemul educațional.

Educatoarea, însă, a revenit la muncă în aceeași grupă unde activa anterior. S-a întâmplat chiar dacă inițial administrația instituției a declarat că a suspendat-o pe parcursul anchetei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal