ANI a inițiat un control al averii bașcanei în exercițiu a Găgăuziei, Irina Vlah. Reacția guvernatoarei

ANI a inițiat un control al averii bașcanei în exercițiu a Găgăuziei, Irina Vlah. Reacția guvernatoarei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat un control al averii bașcanei în exercițiu a Găgăuziei, Irina Vlah, după ce a fost sesizată în legătură cu articolul privind garderoba scumpă a guvernatoarei. Despre aceasta a anunțat chiar Vlah, care cu această ocazie, a criticat-o pe șefa statului, acuzând-o că ar sta în spatele acestei decizii.

Cristian Bolotnicov

Conform documentului publicat de Vlah, inspectorul de integritate a solicitat bașcanei în exercițiu să confirme sau să infirme dacă pe parcursul anului 2022 valoarea cumulativă a bunurilor mobile, specificate în investigația jurnalistică, haine, bijuterii și accesorii procurate în perioada declarării depășește valoarea a 10 salarii medii lunare pe economie.

Bașcanei în exercițiu i s-a mai solicitat să comunice dacă deține bunuri sub formă de metale și/sau pietre prețioase a căror valoare unitară depășește suma a 15 salarii medii lunare pe economie. Întrebări au trezit și circumstanțele care au condiționat încheierea unui contract de donație din septembrie 2020 a unui bun imobil din Chișinău.

Nicio surpriză pentru mine! După ce a demolat prin egoism bolnăvicios și invidie dreapta politică moldovenească, Maia Grigorievna trece pe centru – stânga politică. ÎI încurcă toți oponenții politici în calea spre al doilea mandat, pe care îl visează frenetic. I s-a dat pe gust puterea! Numai că puterea ei nu s-a dat pe gust cetățenilor pauperizați de tarifele lui Spînu și politicile promovate de M. Sandu. Așa o invitație (vedeți mai jos) am primit aseară în poșta electronică de la ANI.

Autor: Irina Vlah, bașcana în exercițiu a Găgăuziei

Publicitate

Vlah a mai scris pe pagina ei de Facebook că „schema Maiei Grigorievna de denigrare a oponenților politici funcționează ireproșabil”.

„Mai întâi, vezi „schemele” oamenilor din anturajul propriu. Acolo se ascund marii corupți, nu în „garderoba” Irinei Vlah”, scris pe pagina sa, bașcana Găgăuziei.

Anterior, jurnaliștii de la portalul Nokta, au scris că Vlah ar avea peste 40 de sacouri diferite, care costă de la 200 de euro fiecare, bijuterii în valoare de cca. 2.000 de dolari, cinci perechi de ceasuri elvețiene de sute și mii de euro și ochelarii estimați la 1.400 de euro. În 2022, bașcana în exercițiu ar fi purtat haine și bijuterii care au costat mai mult decât salariul anual al acesteia care a fost de 296 mii de lei sau cca. 15 mii euro. 

Nokta a publicat aceste constatări în urma unei analize făcute pe toate fotografiile postate de Vlah pe rețelele de socializare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal