Organizarea lor are loc pe aceleași grupuri folosite și la alegerile din 2024. Unul dintre grupuri este „administrat de apropiați cu buna lui înștiințare (n. red. a lui Călin Georgescu)”, după cum indică administratorul grupului, care nu s-a prezentat, scrie G4media.
Un alt mesaj transmis pe grupurile de Telegram anunță că „echipa Norgard Telegram caută editori video voluntari care să știe să lucreze în CapCut (n. red. aplicație de editat videoclipuri) pentru crearea de videoclipuri scurte cu conținut concentrat”.
Anunțul indică faptul că strategia grupului presupune crearea și distribuția unui volum mai mare de materiale video, cel mai probabil în scop de promovare, pe tiparul valului de clipuri și edituri propagate pe TikTok fără marcarea că sunt în scop electoral, în toamna anului trecut.
Autor: G4media
Grupul ar fi deschis și o „rubrică de discuții” pentru cei interesați de o posibilă colaborare.
Canale de Telegram pentru susținerea lui Călin Georgescu
G4media
Pe alt canal de Telegram, cu peste 6.700 de membrii, administratorul, care apare în conversație „Susțin Călin Georgescu” anunță, printr-un mesaj, că „pentru informații și colaborări” este disponibilă adresa „cyberwarriors@proton.me”.
Pe același canal de Telegram, în decembrie 2024, administratorii au făcut apel la membri să acceseze Telegram Premium: „avem nevoie de boost (n. red. accelerare) pentru a putea debloca anumite utilități în aplicația Telegram spre o informare cât mai eficientă”.
CONTEXT. În primul tur al alegerilor prezidențiale din România, din 2024, Călin Georgescu a obținut un rezultat de peste 22% din voturi, contrazicând previziunile exit-poll-urilor.
Această ascensiune a fost susținută de campania intensă pe TikTok, unde Georgescu a atras 30.000 de urmăritori noi într-o singură săptămână, iar videoclipurile sale au devenit virale în mod constant.
Citește și: De la candidat ignorat în sondaje, la fruntaș în primul tur. Cine este Călin Georgescu
Acesta a mai devenit cunoscut drept „candidatul TikTok”, pentru că pe această platformă a fost concentrată cea mai mare parte din campania lui Georgescu, loc în care multe din clipurile sale au devenit virale.
Un raport al agenției guvernamentale franceze VIGINUM dedicat campaniei lui Călin Georgescu arată că influencerii care l-au promovat au fost recrutați prin intermediul platformei de marketing FameUp, care ar fi fost folosită de două organizații: Progresia și Fundament, scrie G4media.
Numele au fost comunicate de plateforma FameUp. Nu a fost posibil să se găsească informații din surse deschise cu privire la aceste societăți, care nu par să existe în online, arată raportul. Acestea au propus influencerilor să publice conținut în schimbul unei plăți, respectând un anume script și anumite instrucțiuni.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.