Completul de judecată al CSJ menționează că recursul depus de avocații lui Șor, Cristian Bizian și Isae Cureș nu conține „o motivare corespunzătoare” și prezintă „obiecții de fapt şi de drept similare celor expuse în cererea de chemare în judecată”, care au fost apreciate corespunzător de către Curtea de Apel Chișinău.
Nu este suficientă simpla expunere a circumstanțelor faptice ale cauzei, fiind necesară motivarea recursului cu indicarea motivelor de netemeinicie pe care se bazează, precum și dezvoltarea lor. Motivarea recursului însemnând nu doar exprimarea nemulțumirii față de actul de dispoziție pronunțat în apel, ci expunerea tuturor motivelor pentru care, din punctul de vedere al părții, instanța a pronunțat o hotărâre neîntemeiată.
Autor: Curtea Supremă de Justiție
Decizia a fost pronunțată de magistrații Stela Procopciuc, Diana Stănilă și Ion Malanciuc.
Încheiere cu privire la inadmisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor
Curtea Supremă de Justiție
CONTEXT. În noiembrie 2021, ASP anunța că în urma unui control efectuat la sesizarea Procuraturii Anticorupție, a constatat că atât buletinul de identitate a lui Ilan Șor emis în 2012, cât și pașaportul emis în 2010, au fost perfectate și eliberate cu încălcarea legislației, fiind întocmite în lipsa acestuia.
„S-a stabilit că imaginea facială, datele personale și semnătura olografă ale lui Ilan Șor au fost utilizate din resursele informaționale ale Registrului de stat al populației, în baza unui act perfectat în 2009, iar actele de identitate au fost înmânate unor persoane terțe, contrar legii”, se arăta într-un comunicat al ASP.
În octombrie 2023, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților împotriva hotărârii Judecătoriei Chișinău care a stabilit că decizia ASP este una legală.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.