„Eu cred că dacă nu sunteți împotriva dezinformării sunteți pentru dezinformare. Sunteți pentru susținerea ororilor care se întâmplă, de aceea rog susținerea dumneavoastră și sper foarte mult că acest proiect va fi votat unanim”, a declarat președinta comisei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaiescu-Onofrei, după prezentarea proiectului de lege.
Deputata BCS, Elena Botnarenco a cerut președintei comisei garanții că majoritatea parlamentară nu va interzice sărbătorirea zilei de 9 mai.
Deputatul Vadim Fotescu a declarat că astfel deputații PAS vor introduce cenzură și dictatură.
Și deputata fracțiunii Șor, Mariana Tauber a declarat că acest proiect de lege va încălcat dreptul la liberă exprimare.
„Noi credem că pas cu pas ni se fur și dreptul la cuvânt, tocmai de către cei care au făcut nenumărate promisiuni că vor respecta libertatea de exprimare. Altă concluzie nu poți vedea, având în vedere acest proiect de lege al cărui scop este clar. În niciun caz nu este de a de proteja securitatea informațională, ci de a institui cenzura și de a pune pumnul în gura presei neloiale guvernării. Acesta este al doilea pas după capturarea companiei Teleradio Moldova. Noi și așa nu am înțeles dacă au fost consulate organizațiile media și ONG-urile așa și nu avem un raport din parte lor. Rugăm repetat ca majoritatea parlamentară să retragă acest proiect de lege de pe ordinea de zi”.
După ce și deputata BCS, Caraman a cerut garanții pentru ca ziua de 9 mai să fie sărbătorită, președintele Parlamentului a declarat că aceasta poate fi sigură că această zi va fi marcată, dar a îndemnat-o să nu uite realitățile.
„Doamnă deputat fiți pe pace, de 9 mai o să sărbătoriți, tot o să fie în regulă. Și atenție, ca exemplu de negarea a realității, de fiecare dat o să vă reamintesc cuvântul - Bucea. Când am să văd că trișați o să spun cuvântul Bucea, Irpin, dar și Donbas, Harkov, pentru cei mincinoși” i-a spus Igor Grosu.
Liliana Nicolaiescu-Onofrei a invitat deputații să vină cu completări la proiectul de lege.
Amintim că, un proiect de lege privind securitatea informațională a fost înregistrat în Parlament de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate. Mai exact, proiectul de lege prevede că vor fi detaliate competențele Serviciului de Securitate (SIS) ce țin de prevenirea, descoperirea, contracararea și interzicerea activităților care pot să afecteze securitatea informațională.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.