„Moldova nu este încă o țară care primește refugiați – ci cel mai fragil vecin al Ucrainei care a primit cel mai mare număr de refugiați. Moldova merită susținere masivă, inclusiv susținere bugetară pe măsura generozității sale și capabilă să mențină solidaritatea. ONU și-a luat angajamentul de a susține nu doar oamenii din Ucraina ci și oamenii de aici, dar și suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Armele trebuie să tacă, e nevoie de un dialog pentru a negocia un aranjament. Îndemn partenerii regionali să susțină acest proces”, a spus Guterres.
Și șefa Cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița a declarat că în contextul războiului din Ucraina instituțiile de informație și apărare a ordinii publice activează în regim sporit pentru a nu admite destabilizarea situației:
„Prioritatea noastră este păstrarea păcii, viața și siguranța cetățenilor noștri și a ucrainenilor care sunt în grija noastră. Facem față unei suprapuneri fără precedent de crize. Mergem pe calea europeană pentru a le oferi cetățenilor noștri un viitor european”.
Republica Moldova este un stat membru al ONU de 30 de ani. În acest timp au fost semnate peste 300 de tratate internaționale din sistemul ONU și a agențiilor specializate De asemenea fost detașați sute de militari în misiunile ONU.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.