Istoria creării primului traseu oficial de hiking din Moldova, prezentată la #ROOFOFFLINE. Emilian Dzugas a povestit cum i-a venit ideea și ce l-a făcut să creadă în potențialul turistic al țării noastre (FOTO)

Istoria creării primului traseu oficial de hiking din Moldova, prezentată la #ROOFOFFLINE. Emilian Dzugas a povestit cum i-a venit ideea și ce l-a făcut să creadă în potențialul turistic al țării noastre (FOTO)

O istorie de succes în sectorului turismului național a fost prezentată în cadrul evenimentului #ROOFOFFLINE Unbeaten Paths, care a avut loc la 14 iulie, pe acoperișul Kentford, din centrul capitalei. Este vorba despre primul traseu oficial de hiking din Moldova, care se află în raionul Nisporeni și care a fost creat directorul agenției de turism Tatrabis LTD, Emilian Dzugas. 

Emilian a venit în R. Moldova în 2001. Spune că în acea perioadă, turismul nu era dezvoltat în țara noastră, dar, după 2014, odată cu modernizarea sectorului vitivinicol și a atracțiilor din acest domeniu, a înțeles că aici există potențial.

Publicitate

Ideea de a crea un traseu de hiking a apărut în 2018, iar lucrul asupra conceptului l-a început cu un an mai târziu. Totuși, la moment, traseul nu corespundea standardelor, nu avea indicații și alte elemente turistice, iar instalarea acestora nu a fost chiar atât de simplă după cum s-ar părea. „În cadrul evenimentului am realizat o prezentare despre semnalizarea traseelor de hiking din raionul Nisporeni. Trebuie să vă spun că pentru aceasta, am preluat standardele tehnice aprobate în Slovenia”, a declarat Emilian Dzugas. 

...

Mai exact, speakerul ne-a explicat că toate acele indicatoarele care împânzesc traseul turistic reprezintă un sistem bazată pe mai multe componente. Acolo sunt și simboluri desenate pe copaci, semne instalate pe pilonii de electricitate, situați la o sută de metri unul de altul - toate menite să ghideze turiștii pe traseu.   

La prima etapă, traseul de hiking de la Nisporeni nu avea decât 12 km, apoi, acesta a fost extins spre localitatea Bălănești. Acum, urmează și cea de-a treia etapă, care va include deja extinderea. În prezent, această rețea de trasee are în total o lungime de 48 de km. „În luna iunie, cel puțin 200 de persoane au traversat acest traseu”, a punctat Emilian Dzugas. 

...

În viitor, se dorește prelungirea rutei spre localitățile Iurceni, Hîncu, Bursuc și Dolna. Într-un final, traseul va fi constituit în formă de cerc, pentru ca turiștii să se poată întoarce exact acolo de unde au pornit. 

Vezi mai multe informații, dar și secvențe video de pe primul traseu oficial de hike din Republica Moldova, în ultima ediție a emisiunii: Hike cu mine! Unde? La Seliște, să vezi un fag de 300 de ani și să afli cum un slovac a venit în Moldova și s-a apucat să ne dezvolte turismul (VIDEO)

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal