Valeriu Bordan se întreabă dacă o reformă bună poate fi făcută în 16 zile. El susține că rectorii au fost chemați pe data de 27 iunie, hotărârea de Guvern a fost emisă pe data de 13 iulie, iar acest lucru nu ar fi întâmplător, reforma fiind una forțată. La fel, a negat că această hotărâre ar fi fost discutată cu reprezentanții Universității, chiar dacă Ministerul Educației și Cercetării anunță că au avut loc consultații.
„Pe noi nu ne-au distrus separatiștii, nu ne-au distrus gardiștii în armată, noi am apărat la Tiraspol integritatea și simbolurile naționale ale Republicii Moldova, și aici s-a procedat în asemenea mod. Să nu vină ministrul în colectiv să discute, să vadă instituția dată, să vadă colectivul? Asta am dorit noi, dacă tot facem reformă”, a declarat pentru AGORA prorectorul de la Universitatea din Tiraspol.
Totodată, Valeriu Bodran a subliniat că nu cunoaște ce se va întâmpla cu Universitatea și sediul acesteia, accentuând că „de la actualii guvernanți ne putem aștepta la orice”. Prorectorul spune că, până la anunțarea reformei, Universitatea din Tiraspol număra peste 3 mii de studenți, iar acum mulți își retrag actele pentru că ar fi dezamăgiți.
AGORA amintește că, în procesul de reformare universitară, Universitatea de Stat din Tiraspol a fost absorbită de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.
Secvența face parte din materialul exclusiv „Reforma universitară, între „grăbită”, „necesară” și „de interese”. Ce aduce cu sine această schimbare și ce se va întâmpla cu terenurile și patrimoniul instituțiilor de învățământ (VIDEO, LONGREAD)” care poate fi citit și vizionat integral AICI.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.