Noua strategie va avea următoarele priorități:
1. Modernizarea rețelei bancare și extinderea rețelei bancomatelor și POS-terminalelor;2. Simplificarea procedurilor de acordare a creditelor de consum, inclusiv pentru studenți, membri de sindicate și funcționari publici;3. Implementarea unor produse speciale de depozit, adaptate necesităților clienților;4. Implementarea celor mai noi tehnologii IT și modernizarea sistemelor de operare în scopul reducerii timpului de deservire și prelucrare a plăților;5. Dublarea punctelor de deservire a transferurilor internaționale și implicit extinderea spectrului de sisteme de transferuri operate în cadrul Băncii;6. Dezvoltarea sistemului propriu de transferuri internaționale de bani;7. Dezvoltarea și implementarea programelor de bonusuri pentru deținătorii cardurilor bancare;8. Dezvoltarea produselor personalizate pentru parteneri persoane juridice.
Recent, au avut loc mai multe schimbări la Banca de Economii. Un pachet de 24,9% a fost vândut de compania „Sisteme Informaţionale Integrate” și achiziționat de SRL „Veb Capital” din Rusia. Totodată, omul de afaceri Ilan Shor a fost numit președintele Consiliului de Administrație, iar președintele Băncii de Economii, Ivan Crivceanschi, și-a dat demisia. În calitate de preşedinte interimar al băncii a fost numit Viorel Bîrca, care până în prezent a deținut funcția de vicepreședinte a instituției bancare.
De asemenea, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor s-a decis ca 95% din profitul net obținut anul trecut să fie alocat pentru dezvoltarea băncii. Profitul net al BEM pentru anul 2013 a fost de 35,5 milioane de lei, față de pierderile de 313,3 milioane de lei din anul precedent.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.