Potrivit sursei, circa jumătate din bănci sunt la moment active, iar numărul total al acestora se ridică la 19.
Din listă fac parte băncile: „Rossiiski Kredit”, „Transportnî”, „Zapadnî”, „Most-bank”, „Antalbank”, „Russki zemelnî bank”, „Taurus”, „Evrpeiski Express”, „Rublevski”, Interkapitalbank.
Conform Departamentului principal al securității economice și anti-corupție din Federația Rusă, Banca Centrală a revocat licențele de la fiecare dintre aceste bănci.De asemenea, în lista Ministerului rus de Interne apar: „Mosoblbank” care se ocupa cu asanarea „SMP Bank”, și banca „Sovețki” pentru care nu a fost încă anunțată banca-asanator. Alte bănci sunt, „Baltika”, „Okski”, „Strateghia”, „Morskoi bank”, „Smart Bank” „Creditinvest” și „Tempbank”.
Reamintim că la începutul lunii noiembrie în Rusia a fost reținut omul de afaceri Aleksandr Grigoriev, suspectat că ar fi implicat în scheme frauduloase de scoatere din țară a peste 46 de mlrd de dolari.
Aleksandr Grigoriev, partener de afaceri cu vărul lui Putin, reținut în Rusia pentru implicare în marea „Spălătorie rusească”Potrivit anchetatorilor pentru scoaterea din Rusia a banilor era utilizată așa-numita schema moldovenească prin care erau întocmite contracte fictive, inclusiv pe partea de creditare, între firme offshore, garantate de cetățeni moldoveni.La expirarea contractului una din părți nu-și putea onora obligațiunile. Astfel, creditorii se adresau instanței de judecată din Moldova, care la rândul lor emiteau o decizie de recuperare a datoriei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.