Uleiul de pește poate reduce agresivitatea la copii

Uleiul de pește poate reduce agresivitatea la copii

Oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că consumul de omega-3 reduce nivelul comportamentului agresiv al copilului. Conform cercetătorilor, alimentele și suplimentele care conțin omega-3, pe termen scurt, pot face față agresiunii, dar efectul va este de scurtă durată. 

Profesorul de criminologie, psihologie și psihiatrie, Adrian Raine de-a lungul carierei sale a studiat modul în care funcțiile creierului sunt asociate cu un comportament antisocial. El a petrecut o serie de studii, care au implicat adolescenții din insula africană Mauritius. Un grup de adolescenți au primit suplimente bogate în omega-3. Un alt grup a aderat la regimul alimentar obișnuit. Șase luni mai târziu, omul de știință a declarat că printre adolescenții care au luat ulei de pește comportament agresiv și antisocial a scăzut în mod semnificativ.

Cu toate acestea, omul de știință nu se grăbește să facă concluzii, deoarece clima tropicală și cultura diferită din Mauritius ar fi putut afecta cursul experimentului. Prin urmare, Raine a decis să efectueze o serie de studii suplimentare în Statele Unite ale Americii.

Așadar, în statul Philadelphia un experiment similar a fost demarat, la care au participat 290 de copii, în vârstă de 11 și 12 ani. De această dată participanții studiului au fost împărțiți în patru grupe.

Primul grup a primit omega-3 în suc și multivitamine. Al doilea grup a luat un curs de terapie cognitiv comportamentale, cu întâlniri săptămânală. Al treilea grup a luat suplimente și a frecventat cursurile de terapie. Membrii celui de-al patrulea grup au fost doar informați cu privire la modul în care să stăpânească agresiunea.

Tuturor participanților la experiment, le-au fost prelevate probele de sânge la începutul și la sfârșitul experimentului, care a durat trei luni. S-a constatat că regimul alimentar bogat în omega-3, într-adevăr ajută la reducerea agresiunii copiilor. Cu toate acestea, efectul nu a fost de lungă durată - șase luni mai târziu, modificările de comportament spre bine nu mai erau vizibile.

Oamenii de știință nu exclud că rezultatul cercetării ar putea fi nu foarte clar, pentru că unii participanți au abandonat experimentul înainte de sfârșitul acestuia. În unele cazuri, părinții și copiii diferite evaluau schimbările în comportamentul copiilor: copiii de multe ori au susținut că au devenit mai puțin agresivi.

Cercetătorii intenționează să continue experimentul cu studii suplimentare pentru a evalua mai precis impactul de omega-3 asupra comportamentului uman. Dar acum, savanții susțin că aceste suplimente alimentare pot ajuta la corecția comportamentul antisocial.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.