Premierul României, încrezător în viticultura românească și cea a Republicii Moldova pe piața europeană

Premierul României, încrezător în viticultura românească și cea a Republicii Moldova pe piața europeană

Premierul României, Victor Ponta, este încrezut că vinurile românești vor rezista pe piața europeană, în contextul competiției cu cele din Republica Moldova, și consideră că sectorul viti-vinicol din cele două state poate să cucerească Uniunea Europeană, scrie Agerpres.ro.

„Cred că rezistăm la o competiție pe piața europeană și poate reușim împreună (cu Republica Moldova, n.r.) să vindem cât mai mult spre Vest, unde este, de asemenea, o competiție foarte mare. Vom rezista cu atât mai mult cu cât în ultimii ani, mai ales prin folosirea fondurilor europene, calitatea vinurilor românești s-a îmbunătățit foarte mult”, a spus premierul Victor Ponta, la Tulcea.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, duminică, în Delta Dunării, la o reuniune la care au participat omologii săi din Republica Moldova, Georgia, Cehia, Slovacia și Serbia.

La întâlnire s-a discutat despre subiectele de actualitate de pe agenda europeană şi regională, în special evoluţiile din vecinătatea estică. Totodată, a fost salutată pregătirea pentru semnarea Acordului de Asociere și a celui de comerț liber cu Republica Moldova și Georgia, la 27 iunie, și s-a vorbit despre pașii de punere în aplicare a prevederilor acestor documente.Premierul Victor Ponta a reafirmat sprijinul total al României pentru integrarea europeană și dezvoltarea democratică a Moldovei, Georgiei şi Ucrainei.

„România îşi doreşte ca drumul european, în special pentru Moldova bineînţeles, pentru Georgia, pentru Ucraina, pentru Serbia... sunt decizii corecte, importante, şi noi, cei care suntem în Uniunea Europeană - fie că e vorba de Cehia, Slovacia sau România - putem şi vom face tot ce ţine de noi pentru a-i sprijini să devină cât mai repede membri ai Uniunii Europene", a declarat Victor Ponta, citat de serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău.

Ce părere are editorul-şef al unei reviste internaţionale despre vinurile moldoveneşti

La rândul său, premierul moldovean și-a exprimat speranța că semnarea Acordului de Asociere va aduce beneficii țării noastre. „Este o oportunitate pentru a moderniza R. Moldova, societatea moldovenească, instituțiile politice, economia Republicii Moldova... De exemplu Zona de Liber Schimb se va transforma în beneficii foarte concrete. Trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a pregăti economia R.Moldova, întrerpinzătorii de la noi, astfel încât atunci când vom pune în aplicare provizorie Acordul de Liber Schimb și asta se va întâmpla în trei-patru luni, să fim gata pentru a beneficia de regimul nou comercial, să fim gata să punem în aplicare toate avantajele", a precizat Iurie Leancă.

Reuniunea desfășurată în acest weekend la Tulcea, în Delta Dunării, și-a propus coordonarea pozițiilor, discutarea evoluțiilor recente din cadrul Parteneriatului Estic și modul în care statele membre ale Uniunii Europene susțin parcursul european al țărilor partenere.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.