<iframe src="http://unimedia.info/video/4637/620" width="650" height="370" frameborder="0"></iframe>
„S-a constat că în 2013 s-a majorat deficitul în Bugetul asigurărilor sociale considerabil, cu circa 57 de mln de lei. Deci suma plătită pentru indemnizațiile de creștere a copilului a fost mai mare cu 57 de mln de lei, iar numărul de copii născuți în această perioadă nu s-a majorat. Au fost multe cazuri în care se profita de această perioadă scurtă când se făcea calculul pentru indemnizația lunară. Mai ales femeile care lucrau în domeniul contabilității își majorau salariile nejustificat, de la locuri de muncă diferite, prin cumul. Astfel pentru perioada respectivă li se calcula un venit de 20 000 de lei, de exemplu, din care se calcula indemnizația de creștere a copilului valoarea căreia era mai mare decât salariul mediu pe întreprindere (în care activează - n.r.)”, a subliniat vicepremierul.
Referindu-se la formulă de calcul a indemnizației de creștere a copilului, Potâng a declarat că aceasta nu a fost modificată. „Lucrul acesta este interpretabil și cred că intenționat s-a venit anume cu această interpretare. S-a modificat doar perioada de calcul”, a adăugat aceasta.
Agora menționează că astăzi la Ministreul Muncii Protecției Sociale și Familiei a avut loc o ședință în care au fost dezbătute modificările operate de autorități la formula de calcul a indemnizațiilor și prestațiilor de asigurări sociale. În urma discuțiilor, autoritățile au declarat că vor examina cererile nemulțumiților, dar că modificări esențiale nu pot fi făcute.
„Legea indemnizațiilor”, mărul discordiei între tinerele mămici și MMPSF
Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a anunțat că Valentina Buliga își va expune poziția în privința sistemului de prestații sociale pentru copii mâine, în cadrul unei conferințe de presă. Tot mâine, un grup de tinere mămici au anunțat că vor picheta sediul Ministerului.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.