FOTO. Prânzul în școli. Ce mănâncă copiii din întreaga lume

FOTO. Prânzul în școli. Ce mănâncă copiii din întreaga lume

Fiecare țară are propriile standarde pentru mesele școlare. Unele școli oferă produse alimentare și gustări pentru masa de prânz, iar unele școli gătesc anumite mese stabilite de administrație pentru elevi. Cele mai populare mese sunt cartofii, orezul și salata de varză. De asemenea, elevii consumă lapte sau suc de fructe. 

1. Iran

Conform legii, toți copiii de până la 14 de ani pot beneficia gratuit de o ceașcă cu lapte, fistic, fructe proaspete și biscuiți pentru masa de prânz la școală. Dar, mamele pregătesc de obicei un lunchbox pentru copiii lor: acesta include orez, roșii și un kebab de miel.

2. Coreea de Sud

Sistemul de planificare a meselor școlare din Coreea de Sud este unul din cele mai bune din lume. Acestea conțin supe, orez, salate, fructe de mare, legume și fructe. Cele mai populare feluri de mâncare sunt: Kimchi, frunze de susan umplute cu orez și acoperite cu sos de miere, supă din dovleac sau din cartofi, clătite cu ceapă verde, piper și caracatiță, salată cu castraveți și morcov.

3. Japonia

Prânzurile școlare japoneze sunt aproape la fel ca cele din Coreea de Sud: supă fierbinte, orez, carne de pasăre sau pește, o salată și lapte. Elevii nu au voie să aducă propria lor hrană la școală până când ajung la liceu. Nu există distribuitoare automate în cantine și studenții nu mănâncă în cantine. Îmbracă haine albe și iau prânzul în sălile de clasă.

Autor:

4. Marea Britanie

Cartofi prăjiți, morcovi, terci de orez, o salată, fructe și un vafe belgian cu ciocolată. Multe școli sunt limitate de buget, și, prin urmare, elevii consumă fast-food. Copiilor le place și este ieftin.

School dinners rock! #food #backtowork #schooldinners

O postare distribuită de Suzy (@suzaie78) pe7 Sep 2016 la 04:46 PDT

Autor:

5. SUA

Piersici, porumb, carne de pui și supă. Mâncărurile sunt destul de diferite în școlile americane. De cele mai multe ori - fast-food. Copiilor le place foarte mult: cartofii prăjiți, pizza. Părinții le pregătesc copiilor, de asemenea, un lunchbox pentru a lua la școală.

I had #schoollunch at Athlos Academy of Utah today! #teamathlos

O postare distribuită de Tabitha Talbot (@tabbytalbot) pe3 Nov 2016 la 17:03 PDT

Autor:

...

6. Turcia

Acesta este un prânz care a fost pregătită la domiciliu pentru elev. Pâinea de secară, nuci, struguri, mere, rodii și chefir. Acestea sunt alimente care ajută la creșterea puterii creierului.

7. Thailanda

În meniul școlii există carne de porc în sos dulce și acru, orez, și o budincă învelită în frunze de banane.

8. Franța

Acesta este un prânz servit într-o școală din vestul Franței. Pește, spanac, cartofi, brânză și pâine. Este considerat a fi principala masa a zilei. Pauza de prânz este lungă - două ore. Elevii pot să meargă acasă pentru masa de prânz în această pauză.

...

9. Finlanda

În Finlanda, statul ia în serios planificarea prânzului în școală. Fiecare elev primește gustări în timpul orelor de dimineață și de seară, precum și la masa de prânz. Copiii mănâncă prânzul într-o cantină unde pot alege orice doresc dintr-o mare varietate de feluri de mâncare. Fiecare școală oferă un prânz pentru copii cu nevoi dietetice speciale, fie în legătură cu probleme de sănătate sau religie. Prânzul din imagine include chiftele cu sos, cartofi, salată și musli.

...

10. Federația Rusă

În Rusia, elevii pot lua micul dejun gratuit între orele 9 până la 12, după ora 12 - plătesc. Dar nu este clar dacă această masă este micul dejun sau masa de prânz. De exemplu, această masă include cârnați, terci de hrișcă și ceai.

11. Ungaria

Copiii primesc un pachet destul de mare la prânz: supă cu tăiței, fasole cu carne de pui și fructe cu coajă pentru desert.

A nagy visszatérés és az egész fél csirke. #magyar #menza #minoseg #schoolfood

O postare distribuită de Magyar Menza (@magyar_menza) pe8 Nov 2016 la 13:22 PST

Autor:

12. Israel

Fructe proaspete, dulciuri și sandvișuri - cam așa arată un prânz în Israel.

13. Brazilia

...

14. Grecia

...

15. Italia

...

16. Spania

...

17. Ucraina

...

sursa foto: Bright Side, HuffingtonPost

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.