Portalul de știri AGORA lansează azi modulul Fact-Checker, un instrument prin care ne propunem să separăm adevărul de minciună. Aici utilizatorii vor găsi fapte și declarații ale persoanelor publice, dar și informații distribuite de instituții media propagandistice, care vor fi supuse verificărilor „pe fapte”. Astfel, fiecare verificare va primi și un verdict bazat pe cifre și statistici: Adevărat, Fals, Manipulare, Parțial Fals.
FACT-Checker reprezintă o categorie nouă pe site-ul nostru, disponibilă la adresa http://www.agora.md/fact-checker, unde verificările efectuate de redacția noastră de știri își vor găsi răspunsul pe scurt - cu fapte, cifre, fără interpretări. Utilizatorii vor putea afla dacă afirmația/fapta demnitarilor este una adevărată, falsă, manipulatorie sau parțial falsă/adevărată.
Ideea privind implementarea unui astfel de modul este inspirată din Statele Unite ale Americii, acolo unde instituțiile media operează des cu „verificarea faptelor/cifrelor” pentru a demonstra dacă un politician este populist sau spune adevărul. Instrumentul a devenit foarte popular în ultimii ani, odată cu intensificarea informațiilor și știrilor false, a propagandei practicate atât în media tradițională, cât și pe rețelele de socializare.
Lansarea modulului este finanțată de un grant oferit de Departamentului de Stat al SUA. Opiniile expuse în acest modul nu corespund neapărat cu poziția SUA.
Vezi și aceste știri

Expert în științe agricole: Fluctuațiile termice sunt îngrijorător. Ce riscuri sunt pentru roada anului 2023 (VIDEO)

Cinci bărbați din Rusia, blocați în aeroportul din Coreea de Sud de luni de zile. Statul nu-i recunoaște drept refugiați și le interzice intrarea în țară

Numărul real al populației care locuiește în R. Moldova este de 2,6 milioane de oameni. Rezultatele calcului după metodologia internațională
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
