VIDEO. Un startup din Moldova a câștigat în premieră simpatia publicului la TechCrunch Disrupt din Berlin

VIDEO. Un startup din Moldova a câștigat în premieră simpatia publicului la TechCrunch Disrupt din Berlin

Echipa startup-ului Zeroqode, creat în Republica Moldova, a câștigat votingul Wildcard, ca cel mai bun startup al zilei în cadrul competiției TechCrunch Disrupt ce a avut loc săptămâna trecută la Berlin. E pentru prima dată când un startup din Moldova obține un astfel de rezultat. 

sursa foto: pagina de Facebook a Tekwill

Echipa Zeroqode a reușit ușor să se diferențieze printre cele aproape 500 de startupuri și să convingă publicul că merită interesul și simpatia sa.

„Am fost norocoși și pentru că eram bine poziționați în pavilion, la răscrucea Startup Alley (Aleea startupurilor), chiar în fața standului Google. Așa că foarte multă lume a trecut pe lângă noi, intrigată de mesajul „NO. MORE. CODE.” (Gata cu codurile). Noi le povesteam cine suntem și că propunem soluții pentru aplicații web și mobile, create fără a scrie măcar un rând de cod. Și lumea e foarte interesată de acest subiect”, spune Levon Terteryan, membru al echipei Zeroqode.

Câștigătorii nominalizării Wildcard sunt desemnați prin votul vizitatorilor și al juriului competiției în prima zi a evenimentului, în decurs de patru ore. Startupurile care câștigă orice nominalizare, expoziție sau competiție sunt intervievate de TechCrunch sau devin subiecte ale articolelor publicate pe această platformă, ceea ce le conferă multă vizibilitate la nivel internațional.

Pe lângă faptul că au fost intervievați de platforma TechCrunch după ce au câștigat concursul „simpatia publicului”, echipa Zeroqode a stabilit legături cu câteva companii interesate să-și externalizeze serviciile de dezvoltare a aplicațiilor web și să le încredințeze startupului din Moldova. Startupul a identificat și câțiva potențiali parteneri gata să le promoveze serviciile și produsele. Interviul video acordat de Zeroqode organizatorilor va fi publicat curând pe platforma TechCrunch.

Lista celorlalte nouă startupuri, cu care Republica Moldova a participat pe 4-5 decembrie la TechCrunch Disrupt, poate fi găsită aici. Vă invităm să vizionați aici un scurt video cu imagini generice de la eveniment.

Participarea echipei Moldovei la TechCrunch Disrupt a fost posibilă datorită suportului Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, finanțat din sursele USAID și ale Guvernului Suediei, în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.