Raportul constată că Republica Moldova continuă să îndeplinească criteriile care au stat la baza liberalizării regimului de vize cu UE, şi include un set de recomandări pentru consolidarea politicilor țării noastre, în special în domeniul prevenirii și combaterii corupției și spălării banilor.
„În pofida eforturilor continue de a preveni și a lupta contra criminalității organizare, grupările din țările cu regim liberalizat de vize sunt încă active, inclusiv în trafic de ființe umane și bunuri ilicite, migrație ilegală și crime cibernetice. Toate țările din Parteneriatul Estic trebuie să lupte activ împotriva acestui fenomen.
„În ceea ce privește prevenirea și combaterea corupției, dar și spălarea banilor, Moldova în special trebuie să ia măsuri imediate pentru a asigura implementarea continuă a reprelor procesului de liberalizare a vizelor”, notează Comisia Europeană în raport.
Către finele primului an după liberalizarea regimului de vize, în spațiul Schengen au călătorit 241.415 cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, către finele celui de-al doilea an - 577.058, către finele anului trei - 982.764, iar către 10 decembrie 2017 - 1.328.083
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.