„Am activat patru ani la Washington și am o închipuire despre cum funcționează Washington-ul și care sunt așteptările și criteriile care ar face un ambasador eficient. Am citit în presă reacții critice vizavi de această nominalizare. Prima este că la Washington ea în primul rând va promova interesele lui Plahotniuc și apoi ale Republicii Moldova, și a doua e că, într-adevăr, dumneaei nu are experiență de activitate în serviciul diplomatic.
Există și cealaltă parte a medaliei. Poate sunt subiectiv, dar o cunosc. Am o atitudine colegial respectuoasă. Are calități de organizare și de comunicare, dincolo de faptul că are o engleză bună”, a declarat Andrei Popov.
„Ea probabil va lucra în interesele lui Plahotniuc, dar va considera că acestea sunt și interesele R. Moldova: atragerea investițiilor, convingerea congresmanilor să susțină rezoluții, etc.
Pentru o țară mică ca Republica Moldova, care nu e pe agendă priorităților pentru SUA, trebuie să te distingi prin ceva. Contează pragmatismul. Și pentru americani contează poate mai mult să aibă de-a face cu un om care are acces direct la prima persoană, ca să comunice cu el direct. Și acest acces direct nu-l au marea majoritate a ambasadorilor. Obiectiv vorbind o va distinge printre unii oficiali americani, pentru că concurența la Washington e mare”, a mai spus fostul diplomat.
Totodată, Popov crede că anunțul cu privire la candidatura Cristinei Bălan a fost făcut de la sediul partidului pentru a transmite un mesaj de forță politică.
Prima declarație a Cristinei Balan după nominalizarea sa în funcția de ambasador în SUA
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.