„Avem o creștere a investițiilor. Acest lucru se datorează faptului că agricultorii au înțeles că fără investiții este imposibil să avem rezultate. Datorită programelor de dezvoltare, dar și programelor finanțate de către partenerii de dezvoltare, am reușit să atragem investiții în sectorul agroindustrial de peste 6,1 miliarde lei”, a declarat Ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc.
Oficialul a precizat că valoarea totală a subvențiilor solicitate de către producătorii agricoli a depășit în anul 2018 suma de un miliard de lei:
„Este pentru prima dată când avem o cerere atât de mare. Acest lucru demonstrează încă odată interesul sporit din partea producătorilor agricoli, dinamica pozitivă în domeniul investițiilor în sectorul agricol și acest lucru generază încredere asupra creșterii competitivității”.
Un alt aspect pe care l-au menționat oficialii de la minister a fost creșterea exporturilor cu aproximativ 15%, dar și recolta bună pe care au reușit să o obțină fermierii.
„În pofida numeroaselor provocări și riscuri, mai ales din punct de vedere climateric, o mare parte dintre producătorii au reușit să implementeze tehnologii avansate, prietenoase mediului, să utilizeze tehnici moderne și performante, metode progresive de depozitare, care au dus la obținerea unei recolte stabile”, a declarat Vasile Luca.
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului are planuri mari pentru anul 2019. Printre acestea, dezvoltarea rurală.
„Ne propune să elaborăm un nou concept al politicii de finanțare de politici a dezvoltare rurală. Printre acestea sunt: îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice rurale, renovarea și dezvoltarea satelor și diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole. Sunt activități care își propun să mențină populația în localitățile rurale, inclusiv prin acordarea suportului atât autorităților publice locale, sectorului privat și gospodăriilor țărănești sau persoanelor fizice care au activități în domeniul agricol”, a declarat Secretarul de Stat, Dorin Ambros.
Potrivit datelor prezentate în cadrul conferinței, pe parcursul anului 2018 au fost creați 97,24 km de rețele de apeduct, au fost construite trei stații de epurare a apei, 2 stații de tratare a apei și au fost construite 2 stații de captare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.