
Și jurnaliștii mai greșesc câteodată: Reporterii AGORA, despre cele mai memorabile și „apetisante” gafe pe care le-au comis (VIDEO)
Da, și jurnaliștii greșesc câteodată. „Mâncăm” litere, le dublăm sau le mai încurcăm locul. Astfel, se crează cuvinte noi și amuzante sau schimonosiri de nume. Însă, nu rămânem nepedepsiți. Voi, cititorii noștri aveți grijă să ne raportați fiecare gafă în cele mai creative moduri. Care sunt cele mai memorabile greșeli pe care le-au comis jurnaliștii AGORA, dar și despre cât de „trăsnite” sunt uneori raportările primite de la cititori, aflați în materialul ce urmează.
・
„Greșeli au fost multe și vor mai fi, dar noi tindem să fie cât mai puține”, spune redactorul-șef AGORA, Victoria Dumbravă.
Reporterul Mihai Avasiloaie își aduce aminte când tasta „M” a calculatorului „i-a jucat festa”.
„Odată am vărsat ceai peste tastatură și nu funcționa tasta M. Am scris într-o știre „omul lui Plahotniuc” și a ieșit „oul lui Plahotniuc”, povestește reporterul.
Cele mai frecvente greșeli se întâmplă să le comitem din grabă sau neatenție. Însă, acestea nu sunt majore, ce țin ce omiterea sau dublarea unor litere.
„Deseori mi se întâmplă să scap câte o literă sau să pun mai multe litere decât este cazul”, a spus jurnalista Irina Mardari.
Din cauza adăugării de litere se mai întâmplă să modificăm prenumele unor demnitari sau persoane despre care scriem. Spre exemplu, reporterul Capitolina Turculeț adesea scrie numele președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu o literă în plus - „Igor Dondon”.
Aceeași poveste i s-a întâmplat și jurnalistei Felicia Nedzelschi: „Am scris numele președintelui Partidului Nostru, Renato Usatâi - „Renato Usratâi”. Am adăugat un „r” de la mine, mai puțin pot să-l pronunț, dar l-am adăugat cu siguranță.
Reporterul Anastasia Antoceanu povestește despre o situație care a pus-o pe jar la momentul întâmplării. Ascultând o transmisiune live a Comisiei Electorale Centrale, Anastasia a confundat cuvântul „legal” cu „ilegal”.
„Ascultam ședința CEC și am auzit că un membru din comisie a spus cu referire la blocul ACUM că ar fi o construcție ilegală. Eu am auzit clar cuvântul „ilegal”. Am scris asta în știre. Mândră, gata, știrea a fost publicată. Mă sună pe mine seara editorul și îmi spune că acel membru CEC nu a menționat niciodată cuvântul „ilegal”. Am tăiat eu secvența video, am trimis-o editorului. Într-un final editorul mi-a spus că așa a legat membmrul CEC cuvintele, dar a spus cuvântul „legal”, povestește Anastasia Antoceanu.