Mesajul anonim al unui procuror: Angajații au fost obligați să semneze declarația celor 600 de acuzatori. Au fost chemați chiar și cei din concedii

Mesajul anonim al unui procuror: Angajații au fost obligați să semneze declarația celor 600 de acuzatori. Au fost chemați chiar și cei din concedii

Un mesaj anonim a fost remis redacției AGORA de la o persoană care afirmă că este procuror. Persoana în cauză afirmă că declarația procurorilor, semnată pe 14 iunie din partea a 612 acuzatori, în care aceștia susțineau că se încearcă exercitarea presiunilor politice asupra lor, a fost semnată din obligație. Expeditorul mesajului afirmă că mulți dintre semnatari nu au vrut să semneze mesajul, însă au fost intimidați.

„În calitate de procuror, doresc să afirm despre cum a fost semnată acesta așa zisa declarație a asociației procurorilor! Săptămînă curentă de către Procuratura Generală, prin intermediul procurorilor șefi, au fost organizate ședințe în cadrul cărora toți angajații au fost obligați să semneze această declarație. Au fost chemați chiar și procurorii care se aflau în concedii sau implicați în alte activități. O bună parte dintre aceștia au avut intenția de a nu semna această declarație însă au fost intimidați și voalat au fost atenționați că fostul regim este încă la putere, iar actuala coaliție de guvernare ar fi una nelegitimă”, ne scrie persoana care se prezintă drept procuror.

El sau ea spune că declarația semnată „este o declarație semnată pentru susținerea procurorului general Eduard Harunjen, care se simte amenințat de actuala putere și dorește să se mențină în funcția în care a fost numit ilegal”.

Expeditorul acestui mesaj afirmă că la PCCOCS, Procuratura Generală și cea Anticorupție „există procurori care sunt devotați jurămîntului și sunt gata pentru a întreprinde activități concrete inclusiv asupra acțiunilor uzurpatoare ale Judecătorilor Curții Constituționale, Guvernului Filip, a „sponsorilor” care au contribuit la destabilizarea ordinii publice în fața instituțiilor de stat în ultima perioadă și a persoanelor care se fac responsabile de furtul miliardului 2, care a continuat pînă în ziua de 14 iunie!”.

Semnatarul mesajului spune că până nu vor fi demiși conducătorii de vârf a procuraturii - „Harunjen, Popa, Chitoroagă, Bețișor, Șaptefrați și alții - acest lucru nu va fi posibil”.

Amintim că 612 procurori din țara noastră, din 637, au semnat o declarație prin care solicită Înaltelor Foruri Internaționale de specialitate o reacție la „tentativele subordonare a Procuraturii politicului”. Potrivit documentului, apelul vine pe fundalul încercărilor insistente din partea unor politicieni de a modifica în regim alert legislația cu privire la procuratură, astfel încât instituția să fie controlată politic.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.