Astfel, doi producători din nordul țării, Maria și Tudor Darii, au aflat că pe piață există o cerere crescândă de carne de pasăre și ouă eco. Ei și-au propus ca în acest an să înceapă construcția unei asemenea ferme.
„Avem spațiul rezervat în cadrul gospodăriei pentru ferma ecologică de păsări. Acum, deja cunoaștem ce suprafață trebuie rezervată pentru fiecare pasăre și ce particularități are producerea eco. Ne propunem să întreținem circa 500 de găini și curci în acest sistem, să avem și actele necesare ce confirmă faptul că, ceea ce producem noi nu este doar inofensiv, ci și benefic pentru sănătate. Cred că vom reuși. Cererea pe piață este mare, iar hrana necesară animalelor, certificată eco, o creștem pe propriile câmpuri”, a spus Maria Darii.
Agricultura ecologică promovează sisteme de producţie durabile, diversificate şi echilibrate, în vederea prevenirii poluării recoltei şi mediului. Producţia ecologică în cultura plantelor, fără utilizarea produselor tradiţionale nocive, cunoaşte o preocupare specială de câteva decenii în ţările dezvoltate economic.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.