Întrebat dacă se gândește să organizeze proteste în urma deciziei ultimei instanțe, Codreanu a spus că „nu este omul protestelor”.
„Noi vom merge mai departe, inclusiv la CtEDO, să ne apărăm drepturile. Vom vedea care este mecanismul pentru că sunt necesare resurse financiare de care nu dispunem la moment. O să ne consultăm cu toți colegii și o să luăm o decizie”, a declarat Ruslan Codreanu.
Totodată, fostul primar interimar cere demisia Comisiei Electorale Centrale și a Consiliului Electoral de Circumscripție. Codreanu îi acuză că „au acționat comanditar”.
„CEC a luat o decizia politică. Se creează impresia că Primăria a fost cedată. Jocurile deja s-au făcut și împărțeala a avut loc. Resursa administrativă este folosită de Ion Ceban și de Andrei Năstase, care nu sunt excluși din cursă, iar CEC-ul se face că plouă. Ați fost învinși de propriul sistem. Schimbările se fac altfel”, a declarat Ruslan Codreanu.
Precizăm că Ruslan Codreanu a depus o cerere de chemare în juecată prinvind decizia CECEM Chișinău de a nu-l înregistra în calitate de candidat independent la funcția de primar al capitalei.
Pe patru octombrie, Judecătoria Chișinău a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de Ruslan Codreanu privind excluderea sa din cursa electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.
Codreanu a depus pe 27 septembrie o contestație la Comisia Electorală Centrală, prin care a cerut să fie anulată decizia de neînregistrare a sa în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie, luată de Consiliului electoral de circumscripție Chișinău. Prin urmare, CEC a menținut decizia CECE, iar Ruslan Codreanu a fost scos din cursa electorală.
Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a luat decizia ca Ruslan Codreanu să nu participe în cursa electorală pentru fotoliul de primar al orașului Chișinău.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.