A studiat mulți ani pianul și era sigură că va deveni pianistă, dar într-o zi când s-a lovit la propriu cu capul de un stâlp, a avut o revelație și i s-a pus pata definitiv pe actorie. De atunci Diana Decuseară-Onică nu își imaginează viața fără teatru, spectacole și noi roluri. A trecut peste multe: peste salarii de 600 de lei, peste distribuții cu sala aproape goală sau lecții dure de viață, dar a mers mai departe. Ce a motivat-o și cum a fost această ascensiunea, Diana a povestit în cadrul interviurilor „După Cortină” din platoul EA.md.
Pentru a o urmări pe Diana Decuseară-Onică pe scenă, rezervează bilete online pe TNME.md
„Eu am prins acele timpuri când erau pe scenă mai mulți actori decât spectatori în sală.
Țin minte că jucam spectacolul „Ghetoul” și pe scenă erau 22 de actori, iar în sală 16 spectatori și era groaznic. Acum este cu totul altfel. Îmi place când se deschid culisele și văd sala arhiplină și observ de multe ori aceleași fețe.
Atunci (când era sala goală) mă întrebam dacă merită să mai faci meseria asta, dacă mai are nevoie cineva de teatru. Atunci apeși acest buton despre care te-au învățat profesorii la școală și îți faci meseria.
Nu mai știu cum am dus la bun sfârșit acel spectacol…
Am avut un moment când mi-a fost foarte complicat. În timpul spectacolului m-a sunat o mătușă și mi-a spus că tatăl meu suferise un microinsult (n.r. accident vascular). Mama era în sală și nu știa nimic. Nu mai știu cum am găsit pe cineva să o ridice pe mama din sală și ea a plecat de urgență acasă. Nu mai țin minte dacă am mai spus replicile și nu mai știu cum am dus la bun sfârșit acel spectacol”, declară Diana Decuseară în cadrul interviului.
.png)
„Eu am fost mereu timidă și lupt cu asta…
Eu am fost mereu timidă, cred că și acum sunt și întotdeauna lupt cu asta, dar eu nu cred că un actor trebuie să fie mereu în centrul atenției. Eu cred că un actor trebuie să aibă o lume interioară bogată. Această meserie se mănâncă și cu ceva nebunie pe care trebuie să o declanșezi în scenă nu neapărat în viața de zi cu zi. Eu cred că tocmai acei oameni, care sunt deosebiți în scenă, în viața de zi cu zi sunt de culoare gri.
E mai ușor să îl faci pe om să plângă decât să râdă.
Nu o să mă crezi, dar eu întotdeauna am avut complexul comediei. Cred că e mai ușor să îl faci pe om să plângă decât să râdă. Trebuie să faci umor de calitate și nu așa ușurel… Mie îmi place să fiu provocată și îmi place atunci când regizorul vede în mine altceva decât oferă fizicul meu”, mai spune Diana Decuseară.

Urmărește interviul integral pentru a vedea ce provocări deosebite i-a pregătit actriței prezentatoarea Eugenia Ion.

Vezi și aceste știri

Alegi să ieși „în largul mării” sau „în ochii ei fermecători”? Opțiunile sunt la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Un poștaș joacă rolul principal într-o comedie cu accente dramatice la Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Actrița Teatrului „Mihai Eminescu”, Olga Guțu Cucu: E o satisfacție enormă să poți pe scenă „îmbrăca diferite mănuși”
Advertoriale

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team
