Conform actului de constatare, în perioada anilor 2015- 2018, rectorul ar fi angajat în cadrul instituției o persoană apropiată, care s-a constatat a fi ginerele acestuia. În privința lui au fost emise acte administrative, prin care ar fi beneficiat de multiple concedii de odihnă și cumularea unei alte funcții.
„Astfel, rectorul, în calitate de subiect al declarării intereselor personale, a încălcat legislația în domeniu, prin faptul că nu a declarat, nu a soluționat în niciun mod și a admis consumarea conflictelor de interese în exercitarea atribuțiilor sale de conducător prin emiterea actelor administrative și juridice în privința unei persoane apropiate”, a menționat ANI într-un comunicat.
Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza instituția în vederea încetării raporturilor de muncă.
„Concomitent, subiectul vizat riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de trei ani. De asemenea, în cazul în care va fi destituit din funcție sau după rămânerea definitivă a actului de constatare sau rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența conflictului de interese, va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică”, se mai menționează în comunicat.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.