„Scopul acestei campanii este de a informa un număr tot mai mare de populaţie despre programul lansat de Uniunea Europeană destinat gospodăriilor casnice şi microîntrepinderilor ce vor o alternativă eco încălzirii cu gaze sau cărbune. Doritorii de a-şi încălzi casele sau microîntreprinderile cu energie din biomasă pot beneficia de cazane moderne ce ard pelete sau brichete cu 1.300 de EUR rambursare din costuri”, a declarat Alexandru Ursul, managerul Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova.
În total, circa 600 de familii/microîntreprinderi vor putea beneficia de condiţiile avantajoase ale programului. Până în prezent, peste 300 de familii au depus cereri de achiziţionare a cazanelor pe biomasă.
Utilizarea energiei din biomasă aduce beneficii economice, sociale şi ecologice: sunt lansate noi afaceri, create noi locuri de muncă, banii plătiţi pentru combustibil rămân în Republica Moldova şi, nu în ultimul rând, se reduce volumul emisiilor de CO2.
FOTO, VIDEO. Cum arată „cărbunele de aur” pe care Moldova îl poate produce
Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de patru ani, implementat în 2011-2014. Bugetul total al proiectului este de 14.56 milioane EUR, acordați de Uniunea Europeană, 14 mln EUR și PNUD Moldova, 560,000 EUR.
A fost majorată cota de subvenţionare la procurarea cazanelor pe biomasă
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.