„Acel contract, ca oricare altul, are prevederi ce pot face părțile și ce nu pot. După ce s-au studiat avantaje, dezavantaje, riscuri, s-a luat decizia de abrogat această lege. Mai departe urmează să se discute cu această companie, de văzut cât urmează a fi achitat, în cazul în care va trebui achitat. Clauză există, dar nu e scris nicăieri cât trebuie achitat. Nu vreau să spun sume acum, pentru ca să nu afecteze mai departe discuțiile cu această companie. Plăți posibil că vor fi, dar reieșim din faptul că s-au acumulat bani de la acest program. În linii mari, eu cred că această lege a fost prea mult politizată și țara a pierdut într-un final din cauza aceasta. În opinia mea, trebuia continuat”, a declarat Ion Chicu în cadrul unui interviu pentru AGORA.
Legea care prevedea acordarea cetățeniei Republicii Moldova contra unor investiții a fost abrogată de Parlament pe 18 iunie 2020. Totuși, cererile depuse de cetățenii străini până în momentul adoptării acestui proiect de lege vor fi examinate.
Amintim că ex-ministrul Economiei din Guvernul Sandu, Vadim Brînzan, spunea că, dacă programul dobândirii cetățeniei prin investiții va fi anulat, Republica Moldova va fi nevoită să plătească milioane de euro consorțiului de companii care gestionează proiectul, făcând referire la o clauză din contract.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.