
„Dodon și-a băgat în scheme întreaga familie. Chiar și propria mamă”. O deputată PAS cere verificarea declarației de avere a mamei președintelui (DOC)
Lanțul sesizărilor ANI și PG continuă! Deputata partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman, a depus o sesizare la Procuratura Generală (PG) și Autoritatea Națională de Integritate (ANI) prin care cere să fie examinată declarația pe avere și interese a Galinei Dodon, mamei președintelui Igor Dodon. Parlamentara crede că ar fi imposibil ca din „salariul de simplu profesor să agonisești 103 loturi de teren în câțiva ani și economii de sute de mii de lei”.
・
„Se pare că Dodon și-a băgat în scheme întreaga familie. Chiar și propria mamă. În loc să o protejeze. Iată așa un fecior grijuliu. Există presupuneri rezonabile că Igor Dodon își folosește mama în calitate de interpus. Pe salariul de simplu profesor nu poți agonisi 103 loturi de teren în câțiva ani și economii de sute de mii de lei, plus să mai menții și o gospodărie”, a scris Gherman pe pagina sa de Facebook.
Mai mult, deputatat consideră că anterior șeful statului ar fi „deservit” intersele fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Igor Dodon nu a venit deocamdată cu o reacție la acest subiect.
Aceasta nu este prima sesizare de acest fel din partea deputaților PAS.
Amintim că, la 18 august, deputatul PAS Mihai Popșoi i s-a adresat procurorului general Alexandr Stoianolgo. Acesta solicită Procuraturii Generale să verifice legalitatea acțiunilor prin care Igor Dodon a contractat, în anul 2013, un credit de 1.477.000 MDL de la „Victoriabank”, cu o rată anuală de 8%.
Pe 12 august, deputatul PAS Dan Perciun a solicitat acelorași instituții să verifice proveniența averii fratelui președintelui Dodon, Alexandru Dodon. Alesul făcuse trimitere la investigații jurnalistice și își manifestă bănuiala că afacerile lui Alexandru Dodon ar fi, de fapt, ale lui Igor Dodon, iar fratele său ar juca un rol de interpus.
Anterior, reprezentanții ANI au precizat că petițiile și sesizările sunt distribuite în mod aleatoriu și sunt tratate în mod egal, indiferent de numele și apartenența politică a expeditorului.