Lucrătorii medicali și alți bugetari infectați cu COVID-19 la locul de muncă vor primi, în continuare, indemnizația de 16.000 de lei (VIDEO)

Lucrătorii medicali și alți bugetari infectați cu COVID-19 la locul de muncă vor primi, în continuare, indemnizația de 16.000 de lei (VIDEO)

Comisia parlamentară de profil a decis astăzi păstrarea indemnizației unice de 16.000 de lei pentru cadre medicale și bugetari infectați cu COVID-19 la locul de muncă. Se întâmplă după ce ieri Executivul a pasat această responsabilitate deputaților, după ce a examinat cinci amendamente ale aleșilor poporului, care militau pentru păstrarea acestei sume.

„În calitate de autor al amendamentului cu privire la păstrarea indemnizației unice de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali, vreau totuși să avem o claritate, ce este decizia respectivă? Vă rog să supuneți votului acest amendament”, a cerut deputata P. Șor, Violeta Ivanov.

„Stimați colegi, comisia a susținut acest amendament. Noi supunem votului doar ceea ce nu este susținut de către comisie”, a punctat speakerul Zinaida Greceanîi.

Publicitate

„Deci medicii vor primi acești 16 mii de lei?”, a ținut să precizeze Ivanov.

„Exact, și nu doar medicii”, a conchis Greceanîi.

Decizia vine după ce deputații au înregistrat cinci amendamente ce vizau păstrarea indemnizațiilor de 16.000 de lei persoanelor din sectorul bugetar care s-au infectat cu COVID-19.

„Parlamentul urmează să decidă prin votarea amendamentului, ținând cont de măsurile suplimentare propuse, dar și reieșind și din importanța indemnizațiilor respective pentru susținerea angajaților atât din sistemul medical cât și din cel bugetar”, a decis Guvernul, lăsând decizia la discreția deputaților.

Amintim că pentru prima dată informația că indemnizația unică ar putea fi anulată a apărut în cadrul ședinței din 3 septembrie a Guvernului.

Mai exact, autorii proiectul de lege susțineau că abrogarea prevederii din legea menționată este necesară așa cum, între timp au fost întreprinse alte măsuri de protejare a salariaților. În plus, se invoca argumentul că în patru luni de declarare a stării de urgență, inclusiv în sănătate publică, au fost desfășurate instruiri speciale ale personalului în asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică. În plus, autorii spun că a fost asigurată dotarea instituțiilor cu dezinfectanți și mănuși.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal