„Am colectat semnăturile minuțios, deoarece prioritatea a fost nu pe semnarea listelor, ci pe sănătate. Desigur, am respectat toate cerințele CNESP și a specialiștilor. Eu mulțumesc colegilor mei, membrilor grupului de inițiativă și cetățenilor care au semnat pentru mine. Sunt sigură că toate semnăturile corespund legislației. Vom aștepta înregistrarea. Deja suntem gata pentru campania electorală La nivel de proiect, nu am doar un decret sau două, ci o strategie profundă de dezvoltare a R. Moldova. Trântorii politici care au făcut promisiuni cetățenilor nu vor avea o viață ușoară”, a spus Ivanov după ce a depus actele.
Alegerile prezidențiale urmează să aibă loc pe 1 noiembrie 2020. Din 1 septembrie, candidații au putut depune actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru candidații la funcția de președinte. Grupurile trebuie să aibă între 25 și 100 de membri care vor colecta semnături în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale.
Potrivit Codului Electoral, este nevoie de „semnăturile a cel puţin 15.000 și nu mai mult de 25.000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova”.
Până în prezent, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, au fost înregistrați trei candidați – liderul PN, Renato Usatîi, președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, și Tudor Deliu, de la PLDM.
Amintim că, în 2016, P. Șor o înaintase pe Inna Popenco la alegerile prezidențiale. Atunci, ea a fost însă exclusă din cursă, pe motiv că a utilizat fonduri nedeclarate și a beneficiat de susținerea Asociației „Pentru Orhei”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.