„Toți cetățenii țării sunt egali în fața legii și toți trebuie să respectăm cu strictețe spiritul și norma legală. La fel, toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie tratați egal. În data de 1 noiembrie, întreaga țară a asistat la acțiuni brutale și ilegale din partea unui grup restrâns de persoane, din care a făcut parte și deputatul PAS, Igor Grosu. Deputatul, ajutat de câteva persoane, a blocat un drum public, a blocat traficul rutier și a împiedicat libera circulație a persoanelor pe teritoriul țării noastre. La fel, deputatul Grosu, cu suportul unui grup mic de persoane, au blocat și au încălcat dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova, drept prevăzut de Constituție. Igor Grosu și-a mai permis să lanseze acuzații dure și defăimătoare la adresa cetățenilor moldoveni din estul țării, numindu-i „separatiști”, a scris Batrîncea pe Facebook.

Mai devreme, deputatul Grosu a scris că a avut „onoarea să apăr localnicii și legea”.
„Dodon mincinosul își bate joc de toți oamenii - îi împarte, îi dușmănește și după aceea îi pune în situații de conflict. Mă bucur că am fost acolo pentru a evita situații în care cetățenii aceluiași stat să fie umiliți și mituiți de Dodon. Legea interzice transportarea organizata a alegătorilor, precum și coruperea prin cumpărarea votului. Este obligația poliției să oprească încălcarea legii. O să-i las aici lui Dodon o probă, cum sunt umiliți cetățenii noștri”, a scris Grosu, atașând un video la postarea sa.
Amintim că peste două zile de la primul tur, președintele în exercițiu Igor Dodon, aflat în plină campanie electorală pentru turul doi al prezidențialelor, a insistat ca Procuratura Generală să deschidă dosare penale pentru „blocarea accesului cetățenilor R. Moldova din stânga Nistrului” spre secțiile de vot. Mai mult, Dodon, care a lansat o serie de acuzații dure la adresa contracandidatei sale Maia Sandu, a acuzat-o și de intenția de a „duce țara la conflict, ca în anii 1990”.
Precizăm că în dimineața zilei de 1 noiembrie, poliția a documentat câteva cazuri de tentative de blocare a traseelor spre secțiile de votare. Printre localitățile vizate se numără: Florești, Dubăsari, Rezina și Bender. Inspectorii de patrulare și inspectorii ANTA au documentat cazurile, au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare ale unităților de transport, iar deplasarea lor ulterioară a fost interzisă.
Totodată, observatorii Promo-LEX au raportat numeroase cazuri de transportare organizată a alegătorilor din stânga Nistrului, lucru interzis de Comisia Electorală Centrală.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.