În acel sens, deputații de la „Pentru Moldova” au remis o declarație pentru presă în care susțin că platforma „nu a fost creată pentru a-și oferi serviciile unui sau altui grup parlamentar”.
„Nu intenționăm să inițiem relații pe bază de acorduri pe termen lung cu reprezentanții forțelor politice antagoniste. Excludem, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare. Menținem linia de neutralitate politică. Ne detașăm de luptele politice, care riscă să adâncească și mai mult divizarea societății moldovenești. Suntem o forță politică responsabilă și constructivă. Scopul nostru este să asigurăm adoptarea legilor necesare societății. Credo-ul nostru politic și poziția noastră politică este: muncim pentru oameni și în beneficiul oamenilor”, se arată într-un comunicat de presă.
Aleșii susțin că nu vor permite nimănui „să folosească Platforma pentru intrigi și șantaj între partidele politice din Parlament”.
„Nu avem de gând să ne lansăm în negocieri de culise cu cei de stânga sau dreapta, nu intenționăm să condiționăm participarea noastră la vot, făcând concesii sau insistând pe anumite poziții”, punctează deputații.
„Desigur, sperăm că o astfel de abordare obiectivă și constructivă a activității noastre parlamentare ne va permite să ne bazăm pe reciprocitatea colegilor noștri atunci când vom discuta proiectele de lege pe care le va propune Platforma „Pentru Moldova”. Nu vom insista însă asupra acestui lucru. Nu vom accepta abordări de genul „tu mie, eu ție”. Noi nu suntem speculanți și nu avem de gând să facem comerț cu încrederea alegătorilor. Suntem încrezători că va veni timpul când vom putea implementa liber toate inițiativele noastre legislative, care, așa cum suntem convinși, vor îmbunătăți radical situația din Moldova”, mai adaugă platforma „Pentru Moldova”.
Într-un final, deputații declară că actuala componență a Parlamentului „nu trebuie menținută cu orice preț”.
„Suntem pregătiți pentru alegeri parlamentare anticipate și credem că, într-o anumită măsură, acestea sunt chiar necesare. Foarte multe s-au schimbat de după ultimele alegeri parlamentare. În opinia noastră, componența Parlamentului trebuie să corespundă pe deplin noilor realități politice. Credem că societatea moldovenească nu va regreta dacă din Parlament vor dispărea pentru totdeauna partidele politice marginale, care pretind a fi autentice, dar în realitate au pierdut susținerea cetățenilor, în continuare „se curăță"”și se izolează de toți, provocînd, în organul legislativ discordie și confuzie. (...) Dacă activitatea Parlamentului va fi blocată din nou, dintr-un motiv sau altul, alegerile anticipate vor trebui organizate cât mai curând posibil”, conchid deputații.
Citește și: Se caută opoziția în Parlament: „Toți suntem la guvernare” (FOCUS)
Amintim că la una dintre ultimele ședințe de Parlament s-a respins introducerea pe ordinea de zi inițiativa deputaților Platformei DA, Vasile Năstase și Dinu Plângău, care propunea două zile de votare și dublarea numărului de buletine de vot. Voturile lipsă nu au fost acordate de deputații PSRM, cei ai Partidului Șor și cei ai platformei Pentru Moldova.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.