Maia Sandu, luată la rost, pe Facebook,  de Ilan Șor: „În istoria țării au mai fost președinți-intriganți și nu s-a terminat cu bine pentru ei”

Maia Sandu, luată la rost, pe Facebook, de Ilan Șor: „În istoria țării au mai fost președinți-intriganți și nu s-a terminat cu bine pentru ei”

Președinta Maia Sandu a fost luată la rost, pe Facebook, de liderul Paridului Șor, Ilan Șor. Prin intermediul unei postări, Șor a criticat activitatea președintei menționând faptul că în Moldova, brusc, s-au majorat prețurile pentru carburanți, fapt ce, în mod inevitabil, va duce la creșterea costului traiului zilnic.

„Lunar, în Moldova se îmbolnăvesc și mor oameni, iar discuțiile despre procesul de vaccinare se năruie. În acest răstimp, dvs. lunecați pe parchetele palatelor de la Kiev și Bruxelles, fără să fi adus vreun folos țării și cetățenilor. Este evident că Ucraina, Belgia și UE au propriile probleme pe care încearcă să și le rezolve. În Moldova, însă, pentru soluționarea problemelor interne, ați fost aleasă dvs., doamna președinte Maia. Așa că, soluționați-le! Apucați-vă de treabă, dar dacă nu sunteți în stare – plecați din funcție! Au mai fost în istoria Moldovei președinți-călători. Într-un final, au avut un parcurs nu dintre cele mai bune”, a scris Ilan Șor.

Totodată, el a precizat că Maia Sandu este obligată să propună Parlamentului un candidat pentru funcția de prim-ministru:

„Nu este vorba că puteți sau trebuie, dar sunteți obligată! Mai mult, acesta trebuie să fie un candidat serios, capabil să formeze o echipă guvernamentală redutabilă, deoarece de activitatea sa va depinde supraviețuirea țării și a cetățenilor. Admit că printre cunoștințele dvs. nu este o persoană care să poată face față unei asemenea misiuni importante. Suntem deschiși pentru dialog. Nu vă jenați. Adresați-vă, vă vom ajuta. Ceea ce faceți astăzi este intrigă. În istoria țării au mai fost președinți-intriganți și nu s-a terminat cu bine pentru ei”.

În aceeași ordine de idei, Partidul Pro Moldova anunță că un grup de deputați au avut o întâlnire informală cu deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor, în cadrul căreia au discutat situația din țară și criza instituțională de după alegerile prezidențiale și demisia Guvernului Chicu.

La întâlnire, au participat deputații Vladimir Cebotari, Vasile Bîtca și Angel Agachi. Părțile au făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară și căile de rezolvare a acesteia.

Totodată, deputații Pro Moldova susțin că sunt în comunicare informală cu deputați din fracțiunile PAS, PPDA și PDM pentru identificarea unor soluții bune pentru situația dificilă creată în țară, dar și pentru revenirea la normalitate instituțională și funcțională a statului.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Dan Perciun, a scris pe pagina sa de Facebook că în Moldova prinde contur o coaliție împotriva alegerilor anticipate.

„Alinierea intereselor exista încă dinaintea alegerilor prezidențiale, dar acum asistăm la un proces de detenebrizare. Unii se tem de alegeri pentru că odată cu plecarea din Parlament riscă să ajungă la pușcărie, alții la cimitirul politic. Dar bineînțeles că banala nedorință de a pierde puterea este îmbrăcată frumos în preocuparea pentru interesul național și în curând în preocuparea pentru bugetul de stat.Țara are nevoie de un Guvern spun ei deja, alegerile costă vor spune ei în curând - dar de fapt, elementar, știu că riscă să nu treacă în Parlament sau să ia mult mai puține mandate, pierzând investiția făcută în cumpărarea deputaților”, a scris Perciun.

AGORA precizează că Curtea Constituțională a analizat sesizarea depusă de deputații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate prin intermediul căreia solicită ca magistrații să se expună pe marginea posibilității autodizolvării Parlamentului. Președinta CC, Domnica Manole a explicat că sesisarea deputaților este inadmisibilă în condițiile în care Constituția stipulează clar în ce situații Legislativul se poate autodizolva.

În luna decembrie 2020, deputații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate au depus o sesizare la Curtea Constituțională în care solicită ca magistrații să se expună pe marginea posibilității autodizolvării Parlamentului. Potrivit autorilor, Constituția nu interzice o astfel de posibilitate, iar aceasta ar fi cea mai rapidă cale pentru organizarea alegerilor anticipate.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.