Conform caculelor noastre, în prezent, pe bd. Moscova din capitală pot fi numărate șapte gherete și 23 de panouri stradale.
De precizat că în ultimii cinci ani, conducerea municipalității de la Chișinău a tot anunțat că orașul ar urma să fie curățat de panouri de publicitate și gherete amplasate ilegal.
Actualul primar general, Ion Ceban, susține că municipalitatea își propune ca fiecare loc din oraș dedicat comerțului ambulant, să fie stabilit prin intermediul unor licitații transparente, iar actele permisive să fie eliberate pentru o perioadă de cinci ani. O primă astfel de licitație s-a desfășurat pe 2 decembrie 2020, fiind puse la bătaie 15 locuri de comerț. În cadrul acesteia, 11 terenuri municipale au fost date în arendă, la un cost total de circa 20 de milioane de lei.
La fel, viceprimarul Ilie Ceban a mai menționat că agenții economici care au gherete amplasate în raza a 200 de metri de instituțiile sociale, urmează să fie trași la răspundere contravențională. La data de 9 decembrie 2020, Primăria anunța că în jur de 300 de gherete unde se comercializează produse de tutungerie în preajma intituțiilor educaționale urmează să fie evacuate timp de o săptămână.
În ceea ce privește panourile publicitare, toți agenții economici au fost obligați să-și demonteze panourile de la începutul verii. În cazul în care se opun, primăria anunța că vor fi scoase în mod forțat. Totuși, la mijlocul lunii decembrie 2020, edilul capitalei, Ion Ceban, declara că unii judecători care examinează dosarele cu privire la panourile de publicitate din Chișinău ar fi fost mituiți, iar consilierii municipali ar încearca să blocheze votarea în ședință a „regulamentului pe publicitate”.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.