Platforma DA cere convocarea Comisiei Economie cu reprezentanții sectoarelui HoReCa, transport și agricultură: „În următoarele șase luni urmează un haos de administrare”

Platforma DA cere convocarea Comisiei Economie cu reprezentanții sectoarelui HoReCa, transport și agricultură: „În următoarele șase luni urmează un haos de administrare”

Platforma DA solicită organizarea pe platforma Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe o întâlnire cu participarea autorităților centrale abilitate și a reprezentanților din sectoarele HoReCa, transport și agricultură pentru a identifica soluții privind modificările legislative, pentru a evita falimentul miilor de întreprinderi și disponibilizarea a zeci de mii de angajați. Ulterior, Comisia urmează să organizeze întruniri similare și cu alte sectoare ale economiei, afectate puternic de criza pandemică și economică.

Deputatul Alexandru Slusari afirmă că „în următoarele șase luni urmează un haos de administrare la nivelul central”, iar din acest motiv

„Deja este aproape clar că în următoarele șase luni urmează un haos de administrare la nivelul central și nu vom avea un guvern plenipotențiar. În asemenea condiții fracțiunea Platforma DA consideră că Parlamentul până la dizolvarea sa este obligat să devină mult mai activ și să întreprindă acțiuni cu scopul de a salva mai multe ramuri ale economiei naționale, care din cauza pandemiei au intrat într-un declin economic profund și nu pot miza în măsura necesară pe un executiv cu atribuții foarte limitate. În situația creată nu rămâne loc pentru interese meschine, iar fracțiunea noastră solicită organizarea pe platforma Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe a unei întâlniri urgente cu participarea autorităților centrale abilitate și reprezentanților din sectoarele HoReCa, transport și agricultură pentru identificarea unor soluții posibil de implementat în actualul context politic”, susține deputatul Alexandru Slusari.

Precizăm că, anterior agenții economici din sectorul HoReCa au protestat stingând în seara zilei de 14 ianuarie, luminile din mai multe localuri din capitală. Agenții economici au cerut să li se permită să activeze conform unui program obișnuit.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, agricultorii au ieşit în stradă pentru a le cere autorităţilor să nu majoreze cota TVA în agricultură de la 8 la 12%, dar și compensații pentru culturile din cea de-a doua grupă.

În fața Guvernului, fermierii protestează preț de câteva săptămâni. Cota TVA a fost revizuită, însă bani pentru porumbul afectat de secetă, agricultorii așa și nu au primit.

Fermierii și-au retras tractoarele din fața Guvernului la 30 decembrie și au zis că urmează să revină la discuții cu conducerea statului.

Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 februarie 2021. Decizia a fost aprobată la 13 ianuarie în cadrul ședinței Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.