
COVID-19: Peste 700 de cadre medicale au fost vaccinate în R. Moldova
751 de angajați medicali au fost vaccinați în prima zi de imunizare. Sunt datele raportate de Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale. Este vorba de lucrătorii din secțiile de terapie intensivă și din cele cu profil COVID-19. După administrarea vaccinului, nu a fost înregistrat niciun caz cu reacții adverse.
・
„Vaccinarea are loc în două etape, cu posibilitatea administrării următoarei doze de vaccin de la patru la 12 săptămâni. Persoanele care au avut COVID-19 și s-au tratat pot fi vaccinate”, a menționat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică Alexei Ceban.
Medicul Adrian Belîi, care a fost imunizat, susține că acesta este un proces obișnuit, ca și în cazul celorlalte vaccinuri: „Este o injecție cu un ac subțire, absolut nedureroasă”.
Persoanele care își administreze vaccinul împotriva COVID-19 semnează un consimțământ prin care își dau acordul să fie imunizate. Semnatarii confirmă, astfel, că au fost informați privind reacțiile adverse care pot apărea.
Vaccinarea anti-coronavirus a început marți, 2 martie, în Republica Moldova, cu imunizarea angajaților medicali din secțiile de terapie intensivă și cu profil COVID-19, cu vaccinul AstraZeneca.
Precizăm că cele 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, donate de Guvernul României, au ajuns la Chișinău, la data de 27 februarie, fiind transportate de partea română cu o aeronavă SMURD.
CITEȘTE ȘI: Vaccinul AstraZeneca: Care sunt reacțiile adverse și contraindicațiile? Explicațiile expertului
Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susțin că vaccinul AstraZeneca se administrează la adulți cu vârsta de peste 18 ani. Mai mult, aceștia spun că nu ar exista efecte secundare grave la persoanele imunizate cu acest preparat.