Eugenia Cheptea este profesoară și spune că unul dintre argumentele pentru care în anul 1985 a decis să se stabilească la Scoreni a fost pădurea rotată din jurul localității. Ani la rând oamenii s-au bucurat de frumusețea verde și au savurat în fiecare anotimp din măreția naturii. Acum câțiva ani, însă, povestea lor s-a năruit odată cu primele sunete de topor.
Localnicii spun că sunt îngrijorați de viteza cu care iau amploare defrișările, iar tabloul care rămâne în urma tăierilor de copaci este de-a dreptul dezolant.
Potrivit lor, reprezentanții Agenției Moldsilva ar fi argumentat defrișările prin lucrări de regenerare a pădurii.
Am încercat și noi să luăm legătura cu reprezentanții agenției de stat. Deși pe site-ul instituției sunt afișate o mulțime de numere de telefon fix și mobil, la niciunul dintre ele nu răspunde nimeni. Acestea fie sunt închise, fie sunt ocupate, fie pur și simplu apelurile sunt ignorate.
AGORA precizează că, anul trecut, 1.500 de moldoveni au semnat o petiție prin intermediul căreia cer stoparea tăierii ilegale a pădurilor. Potrivit lor, în ultimii 15 ani, Moldova a rămas fără 7.500 de hectare de păduri, iar în ritmul în care sunt defrișați Codrii Moldovei, peste zece ani vom rămâne fără ei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.