Fadei Nagacevschi, intervenție emotivă în Parlament: „Cine mă asigură pe mine că mâine nu voi dormi la Procuratură sau la CNA?” (FOCUS)

Fadei Nagacevschi, intervenție emotivă în Parlament: „Cine mă asigură pe mine că mâine nu voi dormi la Procuratură sau la CNA?” (FOCUS)

Subiectul declarării stării de urgență a stârnit o serie de replici acide între cei prezenți la ședință. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi i-a luat la rost pe deputați spunându-le că fie oferă Guvernului oportunitatea de a gestiona situația pandemică, fie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară. 

„Noi suntem guvern în demisie. Voi cereți de la noi să facem diferite angajamente: politice, financiare. Cine mă asigură pe mine că mâine nu voi dormi la Procuratură sau la CNA ci că voi dormi acasă? Hotărârea asta de Guvern nu este cu caracter normativ. Ea este o banală propunere, formală, adresată către dvs. Voi aveți de soluționat o problemă simplă. Ne dați împuterniciri să gestionăm situația? Dacă nu, atunci pe platformă parlamentară faceți ce vreți”, a spus Nagacevschi.

Ministrul Justiției a dat asigurări că în cazul în care Parlamentul decide declararea stării de urgență, până mâine Ministerul Justiției va stabili toate acțiunile care urmează să fie întreprinse. Prestația emotivă a șefului a lui Nagacevschi nu a fost trecută cu vederea de deputatul PAS, Igor Grosu.

„Domnule minstru, noi știm cum dvs ați fost activ toată această perioadă de la Holercani, cum nu veneați la ședința CSS, de aceea vă rog să nu dați lecții parlamentului. Că nu așa, nu invers. Acum era normal și corect să se vină cu o listă de acțiuni, pe care abia acum doamna Iaconi contactează ministerele ca ele să vină cu o listă. Dvs auziți ce spuneți?”, a spus parlamentarul.

AGORA precizează că Parlamentul s-a intrunit pentru a eaxmina impunerea stării de urgență. Totodată, astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial decretul șefei statului, Maia Sandu, privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență în sănătate publică.

Guvernul s-a adresat Parlamentului cu solicitarea de instituire a stării de urgență, iar anterior, aceeași solicitare a fost făcută și de președinta Maia Sandu.

În Republica Moldova funcționează Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război. Potrivit ei, starea de urgență e un ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice, care se instituie temporar în unele localităţi sau pe întreg teritoriul țării.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.