În cadrul interviului, ne-a tot repetat că e un anti exemplu și în același timp ne-a frapat prin dovezile sale de ambiție, rezistență și capacitatea de a lucra. Din cauza situației financiare precare, a fost nevoit să părăsească băncile școlii și să muncească.
Primul job a fost la Piața Centrală din Chișinău. Acolo, a înțeles cum nu trebuie să fie un lider, un antreprenor.
„Aveam 18, 19 ani. Afară era -12 sau -15 grade Celsius, iar proprietarul gheretei nu permitea să te încălzești pentru a economisi banii. Respectiv, spre rușinea mea, am început să consum alcool pentru a mă încălzi. Mă uitam în oglindă și vedeam cum îmbătrânesc”, a povestit Constantin.
Au urmat cursurile de frizer, încercări eșuate de angajare, clienți nemulțumiți, ca mai târziu să se ivească soarele și pe calea sa. Mai exact, a reușit să prindă firul, să se bucure de discuțiile profunde cu oamenii care îi pășeau pragul și să viseze la propria locație dedicată bărbaților. Succesul îi aparținea.
„Îmi doream să deschid o frizerie pentru bărbați unde vor putea să se tundă și să se relaxeze frumos. Nu știam că se numește barbershop. M-am inspirat la Paris, într-un magazin dedicat pantofilor. Acolo, am întâlnit un domn care s-a apucat să îmi curețe papucii și să mă servească cu whisky. Asta m-a emoționat”, ne-a spus bărbatul.
„Eu nu mă consider antreprenor, sunt frizer. Încerc doar să fiu un lider bun, să dau un exemplu și să nu mă comport cu angajații mei, așa cum erau angajatorii cu mine. Un lider bun înseamnă să te trezești mai dimineață decât toți, să fii disciplinat. Când am deschis prima filială, eu tundeam când veneau meșterii la muncă și continuam să tund când ei plecau acasă. Eu nu am reușit să văd cum crește fetița mea. Mă închin în fața antreprenorilor care le reușesc pe toate. La început, a fost dificil. Cine crede că dacă ai o afacere, deții mai mult timp liber și muncești mai puțin, greșește. E vorba de multă muncă”, a mai spus Constantin.
În acest moment, deține câteva filiale în Chișinău, o academie de instruire a meșterilor și își propune să își extindă afacerea peste hotarele țării. Prima încercare de a acest gen a fost lași, România, și s-a dovedit a fi un eșec.
Unde a greșit, de ce consideră că în afaceri trebuie să acționezi doar conform unui contract, de unde a luat banii pentru cursurile de frizer și primele instrumente, vezi în interviul Nota de Plată.
A ta notă de plată e să dai like, să te abonezi la canalul de youtube și să susții echipa AGORA cu un abonament de membru.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.